Update Frans de Lange

»»Update Frans de Lange

Update Frans de Lange

Frans de Lange is sinds 1 februari 2017 samen met Marten Visser directeur van GlobalRize. Na een burgemeesterschap van negen jaar en drie maanden in Elburg trok hij de deur van het gemeentehuis achter zich dicht om zich fulltime te gaan wijden aan de internetzending. Inmiddels is Frans voldoende ingewerkt. Alle reden voor een kort interview.

Hoe is de overstap bevallen? Is er sprake van een zwart gat?
Nee hoor, er is geenszins sprake van een zwart gat. De dagen zijn goed gevuld. Ik ben nog iedere dag verbaasd over de enorme kansen die het internet biedt voor de verkondiging van het evangelie. Afgelopen weken zijn we bezig geweest met een bijbelpagina in het Bengaals op Facebook en op Instagram. Dit is de zevende taal ter wereld met 270 miljoen mensen sprekers. Deze mensen zijn bijna allemaal moslim of hindoe. Heel veel mensen zijn echter op zoek naar de waarheid. Een enorme uitdaging dus voor ons als organisatie. We zien nu al een groot bereik van onze Engelstalige pagina Biblword in India en Bangladesh. We merken wereldwijd dat mensen op zoek zijn naar God, op zoek naar de waarheid. Wij mogen helpen bij deze zoektocht. Hoe mooi is dat?

Jullie bieden ook sinds kort geloofscursussen aan op internet?
Ja, dat is echt een prachtige ontwikkeling. Wij willen mensen graag via Facebook naar een lokale kerk helpen. Echt verder helpen tijdens hun zoektocht. De cursus blijkt erg aan te slaan. Inmiddels zijn er al 4200 mensen begonnen aan deze cursus. En wat blijkt: deze cursisten zitten over de hele wereld. In maar liefst 129 landen zitten mensen te studeren op vragen rond de bijbel met de hulp van een e-coach die vanuit Nederland meekijkt en meedenkt. Het stelt ons meteen voor de grote uitdaging om voldoende cursusbegeleiders te vinden en op te leiden.

Als het dan zo’n succes is: zijn er al mensen tot geloof gekomen?
Ja, tot onze vreugde kunnen we melden dat diverse mensen zich inmiddels hebben aangesloten bij een plaatselijke kerk. Soms is het een hele zoektocht, de kerkdichtheid is in Nederland natuurlijk bijzonder groot in vergelijking met andere delen van de wereld. Toch is het tot nog toe steeds gelukt het om een plaatselijke gemeente te vinden. Twee mannen hebben zich inmiddels laten dopen. Eén in Nigeria en de andere in Bangladesh. Wij worden erg bemoedigd door dit soort ontwikkelingen.

Zijn er nog meer ontwikkelingen?
Ja hoor, meer dan genoeg. De hele opbouw van de organisatie staat nog in de kinderschoenen. We zitten inmiddels op 80 vrijwilligers, op 1 november waren dat er nog maar 40. Het werk groeit snel. We hebben gelukkig een mooi nieuw kantoor kunnen betrekken in Oldebroek. Binnenkort starten we met geloofscursussen in het Spaans, Nederlands en het Thais. We hopen binnenkort ook in het Portugees en het Arabisch forse stappen te maken. Kortom uitdagingen genoeg!

Geen spijt dus van de overstap?
Nee, geenszins. Natuurlijk word je als burgemeester aan alle kanten ondersteund bij je werkzaamheden. Nu kijk ik soms wanhopig om mij heen om al het werk gedaan te krijgen. Tegelijkertijd is het ook weer prachtig om met enthousiaste vrijwilligers te werken. Onze vrijwilligers zijn zeer gemotiveerd om hun steentje bij te dagen aan de verkondiging van het evangelie wereldwijd. Bovendien is het een hartstikke leuke groep mensen. Mensen stappen hier dagelijks met een glimlach ons kantoor binnen. GlobalRize is een heerlijke organisatie om voor te werken!

By | 2017-05-03T15:40:21+00:00 april 25th, 2017|
BLIJF OP DE HOOGTE!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Schrijf je in en ontvang onze tweemaandelijkse nieuwsbrief.
close-link