Koninklijke onderscheiding voor Frans de Lange

»»Koninklijke onderscheiding voor Frans de Lange

Koninklijke onderscheiding voor Frans de Lange

Eigenlijk zou Frans de Lange voor GlobalRize op pad op 26 april 2017. Hij dacht dat hij naar Doornspijk ging voor een gesprek met de predikanten. Maar de dag verliep anders.

Lintjesregen
Elk jaar rond Koningsdag ontvangen duizenden vrijwilligers een blijk van waardering voor hun belangeloze inzet voor de Nederlandse samenleving, in de vorm van een koninklijke onderscheiding. Op woensdag 26 april 2017 vond deze jaarlijkse ‘lintjesregen’ ook in de gemeente Elburg plaats.
Nietsvermoedend was Frans de Lange die dag aan zijn werk voor GlobalRize begonnen, maar na een aantal uren werd hem duidelijk dat hem in Doornspijk een bijzondere verrassing wachtte. In het bijzijn van zijn familie, vrienden en bekenden werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ruim 30 jaar vrijwilliger
“Het vrijwilligerswerk van de heer De Lange is ruim 30 jaar geleden begonnen in Harderwijk met kerkelijke en politieke werkzaamheden”, zo schrijft een journalist van de Huis aan Huis Elburg. “Hij is bijna 10 jaar raadslid geweest in deze plaats. In de periode 2002-2007 was hij wethouder van de gemeente Harderwijk, gevolgd door het burgemeesterschap van Elburg. Dit ambt heeft hij ruim 9 jaar uitgevoerd. In die jaren is de heer De Lange actief gebleven in diverse vrijwilligersfuncties, zoals voorzitter van de Stichting Geloofshelden, voorzitter van de Vereniging van ChristenUnie bestuurders, initiator/voorzitter van Gebedsgroepen, bestuurslid Gelders Genootschap, voorzitter Stichting Huis van Gebed, bestuurslid Christenen voor Israël en voorzitter Stichting Global Rize Nederland.
Als wethouder of burgemeester kreeg de heer De Lange te maken met bijzondere taken binnen ondermeer de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland, Regio Noord-Veluwe, Veluwecommissie en Streekarchivariaat. Ook was hij vele jaren bestuurslid/voorzitter van de VNG afdeling Gelderland.
De heer De Lange is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.”

Zie voor het volledige artikel:

http://www.huisaanhuiselburg.nl/nieuws/algemeen/152994/lintjesregen-in-de-gemeente-elburg

 

By |2017-08-09T10:44:19+00:00mei 3rd, 2017|
BLIJF OP DE HOOGTE!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Schrijf je in en ontvang onze tweemaandelijkse nieuwsbrief.
Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven. 
close-link