GlobalRize maakt een stormachtige groei door

»»GlobalRize maakt een stormachtige groei door

GlobalRize maakt een stormachtige groei door

In april werd het kantoor van GlobalRize in Oldebroek geopend. Naast het postadres wordt ook werkruimte boven een naastgelegen IT-bedrijf gebruikt.

Door de groei van het werk raakten in de afgelopen maanden de beschikbare werkplekken steeds meer bezet. Ramen moesten verder open om voldoende frisse lucht binnen te laten. Na een oproep via Facebook kregen we extra bureaus en bureaustoelen aangeboden. Een vriend bood gratis laptops aan. Nu, in december 2017, kunnen we constateren dat we ruimte te kort komen.

Cijfers

Het effect van internetzending bleek verrassend groot. We hebben wat cijfers op een rijtje gezet:

 • 2,9 miljoen likes op Facebookpagina Biblword,
 • 2 miljoen op andere Facebookpagina’s.
 • Maandelijks bereik 10 miljoen tot tientallen miljoenen.
 • Sinds oktober 2017 honderden persoonlijke berichten die elke dag bij onze Facebookpagina binnenkomen.
 • 31.500 volgers via Instagram
 • Websites in 11 taalgebieden met een eigen taalteamleider
  • 100.000 bezoekers per maand.
 • Introductie bijbelcursus: 6000 studenten hebben één of meerdere lessen gemaakt
  • afkomstig uit 171 landen
  • 700 hebben de hele cursus afgemaakt.
 • Actueel: dagelijks worden mensen wereldwijd naar een lokale kerk doorverwezen.

Wat heeft die groei veroorzaakt?

Met de komst van Frans de Lange als directeur groeide het aantal vrijwilligers snel. In nog geen jaar tijd zijn we van een kleine 40 medewerkers gegroeid tot inmiddels 130 mensen. En we komen nog veel mensen te kort. Het aantal belangstellenden dat de cursus wil volgen is groot. Op dit moment te groot voor de beschikbare mentoren. Iedere cursist krijgt een persoonlijke begeleider en die kunnen we niet altijd bieden. Dit betekent dat we de aanmeldingen moeten stopzetten. Dat zijn eigenlijk gemiste kansen. Kortom, we merken een sterke groei van de belangstelling wereldwijd voor het werk van GlobalRize.

Groei is zegen, maar het stelt ons ook voor uitdagingen.

We ervaren de groei als een zegen en een antwoord op het gebed van velen. Tegelijk lopen we nu ook tegen grenzen aan. Grenzen van de beschikbare ruimte en dus werkplekken. We denken na over een verhuizing in 2018. Maar dan wel liefst in Oldebroek of nabije omgeving. We lopen tegen de grenzen van het aantal beschikbare mentoren aan. Daarom roepen we iedereen op die een warm hart voor het Evangelie van Jezus Christus heeft om zich aan te melden als internetzendeling. En natuurlijk lopen we ook tegen financiële grenzen aan. We hebben in het afgelopen jaar prachtige giften gekregen en veel medewerkers verlenen hun diensten gratis of tegen een heel bescheiden salaris. Toch is het ook simpel; om meer mensen te kunnen helpen hebben we ook meer geld nodig.

Terugkijkend hebben we veel zegeningen gezien. Daarom zien we ook vol vertrouwen uit naar wat het jaar 2018 gaat brengen.

By |2017-12-08T23:18:46+00:00december 7th, 2017|