Artikel over GlobalRize in Alle Volken

»»Artikel over GlobalRize in Alle Volken

Artikel over GlobalRize in Alle Volken

Op 16 december 2017 verschijnt een artikel over GobalRize in het blad Alle Volken van de GZB, onze partnerorganisatie.

Lees hier het artikel geschreven door Harry Fikse:

Zending via de digitale snelweg

“Het uitgebreide Romeinse wegennet en het algemeen beschaafd Grieks waren belangrijke redenen voor de groei van het christelijk geloof in de eerste eeuwen na Christus. In de 21e eeuw is het de wereldwijde verbinding van mensen via het internet die ongekende kansen biedt om het Evangelie van Jezus Christus te verkondigen en in contact te komen met mensen die zoeken naar de zin van het leven.

GlobalRize is een jonge zendingsorganisatie die zich helemaal richt op de verkondiging van het Evangelie door middel van het internet. Vanuit een klein kantoortje in Oldebroek en met behulp van meer dan 120 vrijwilligers thuis groeit deze nieuwe vorm van zending dagelijks. Om een idee te krijgen hoe dat in de praktijk werkt laten we Rhitwick
uit India aan het woord. Op dinsdag 26 september 2017 werd hij gedoopt in een beekje vlakbij de grens met
Bangladesh.”

Getuigenis

“Mijn naam is Rhitwik. Ik ben 29 jaar en woon in West-Bengalen, India. Ik ben geboren in een hindoegezin in Calcutta. Mijn vader stierf toen ik een kleuter was. Mijn moeder is heel religieus. Elke dag brengt ze offers en
aanbidt ze hindoegoden en -godinnen. Als kind ging ik naar een katholieke lagere school. Op die school kreeg ik
voor het eerst te horen over het christelijk geloof en over de Heere Jezus. De paters hielden van ons alsof we hun
eigen kinderen waren. We luisterden naar bijbelverhalen, en met Kerst was de hele school prachtig versierd. Dat
was zo leuk! Ik ging een paar keer naar een katholieke kerk. Toen ik veertien was wilde ik me bekeren tot het
christelijk geloof, hoewel ik in die tijd niet in de Bijbel las.”

Hindoe

“Toen mijn moeder erachter kwam, werd ze woedend. Ze vertelde me dat ik een hindoe was en dat christen worden
een grote zonde is. Ik had geen keus en heb naar haar geluisterd. Nadat ik mijn studie had afgerond, ging ik werken. Ik probeerde mijn moeder te gehoorzamen en deed mee aan de offers en godsdienstige verplichtingen die gebruikelijk zijn in het hindoeïsme. Maar nooit kreeg ik de ‘geestelijke kracht’ die belangrijk is in een religie. Ik vond het allemaal maar nep. Ik was het christendom en Christus onze Heer nooit vergeten!”

Facebook

“Op een dag, terwijl ik op Facebook keek, zag ik een christelijk bericht verschijnen. Ik wilde meer weten en vond heel veel christelijke pagina’s. Eén daarvan was Biblword. Ik stuurde een berichtje naar de pagina. De volgende ochtend had ik al een antwoord. Ik vertelde de beheerder over mezelf en ze beantwoordde al mijn vragen. Ze adviseerde me de Bijbel te lezen. Ik bestelde een Bijbel via de webwinkel Amazon en begon te lezen. Veel dingen in mijn leven werden duidelijk! We zijn nu twee maanden berichten aan het uitwisselen. Soms snap ik een vers of een gedeelte uit de Bijbel niet. Als ik daarover een vraag stel, antwoordt ze me altijd geduldig. Ze raadde me ook aan de bijbelcursus Biblbasics te volgen. Die helpt nieuwe bijbellezers zoals ik ben enorm! Ik leerde meer over onze Zaligmaker.”

Verlost uit het hindoeïsme

“Ik vroeg haar ook om een kerk, want bij mij in de buurt zijn geen christenen. Ze bracht me in contact met een zendeling hier in West-Bengalen. Hij legde me nog meer uit over de Bijbel en na een paar ontmoetingen besloot ik definitief Jezus Christus te volgen en vroeg ik hem om gedoopt te mogen worden. Op 26 september 2017 is dat gebeurd. Ik ben zo trots dat ik nu bij Jezus hoor; God is goed! Ik weet dat de Heilige Geest in mij gewerkt heeft en me uit het hindoeïsme verlost heeft. God zelf stuurde de vrouw van Biblword als een engel naar me toe. Zij helpt mij helemaal vanuit Nederland! Dankuwel!”

Miljoenen mensen worden bereikt

Elke maand ‘liken’ miljoenen mensen de boodschappen van Biblword via Facebook. Het meest via de Engelstalige
pagina’s. Maar er zijn inmiddels ook pagina’s in het Spaans, Japans, Thais, Arabisch, Indonesisch, Laotiaans en meer. Via de Facebookpagina’s worden mensen geleid naar websites die antwoorden geven op levensvragen. Daar krijgen mensen ook de kans om een basisbijbelcursus te volgen van vijftien lessen.
Sinds kort is er een cursus in het Nederlands via bijbelwoord.nl. Iedere deelnemer krijgt persoonlijke begeleiding. Net zoals Rhitwick dat kreeg. Het afgelopen jaar hebben 500 mensen de cursus afgerond. Tientallen vonden aansluiting bij een lokale kerk.

Doe mee!

Het internet is een prachtig middel om het Evangelie door te geven. Internetzendingsorganisatie GlobalRize maakt dit allemaal mogelijk. Het mooie is ook dat iedereen mee kan doen. U kunt dat doen door de pagina’s van Biblword te liken en te delen. Maar u kunt ook mentor worden. Net als de vrouw die Rhitwick begeleidde helpt u dan zoekende mensen wereldwijd God te vinden in Jezus Christus. Kijk eens op de site naar de mogelijkheden. U kunt Global Rize ook uitnodigen voor een presentatie in uw gemeente. Daarnaast is uw financiële steun ook welkom!

Ja, ik wil graag een donatie maken
By |2018-01-12T22:53:33+00:00december 14th, 2017|