De Engelse Facebookpagina van GlobalRize, Biblword, heeft vandaag 3 miljoen likes bereikt. De afgelopen maand

  • Hebben 9 miljoen mensen een bericht van de pagina gezien
  • Is er 4 miljoen keer op ‘like’ geklikt of gereageerd.
  • Zijn er 3 miljoen minuten video bekeken
  • Zijn er 3000 geloofsvragen gesteld aan het Biblword chatteam.

De grootste Facebookpagina ter wereld, van Cristiano Ronaldo, heeft slechts zes keer meer reacties dan Biblword. Het meest actieve mediumkanaal op Facebook, CNN, heeft slechts zeven keer meer reacties. Het is opvallend dat je met een team vrijwilligers en berichten over de Bijbel naar dezelfde orde van grootte kunt groeien als de allergrootste pagina’s op Facebook.

Overigens is het Evangelie niet de enige godsdienstige boodschap die klinkt op Facebook. De grootste moslimpagina (I am Muslim and proud) heeft drie keer zo veel likes als Biblword, maar drie keer zo weinig reacties. De meest actieve hindoepagina (Lord Ganesha) is ongeveer even groot als Biblword, met een vergelijkbaar aantal reacties. Dit laat zien hoe belangrijk het is om alle kansen om het Evangelie via internet te verspreiden, aan te grijpen.