Na jarenlange inspanning is er een mijlpaal bereikt: Een half miljoen likes op de Spaanse Bijbelpagina Palabras Bíblicas.

Arjan Vaders is taalteamleider Spaans bij GlobalRize. Ruim 6 jaar woonde hij met zijn gezin in Peru als zendingswerker van de GZB. In 2012 keerden ze terug naar Nederland. Zijn passie om het evangelie te delen met Spaanstaligen kon hij als vrijwilliger voortzetten bij GlobalRize. Hij begon in z’n eentje met een pagina op Facebook, waarop hij 2 á 3 ‘kale’ Bijbelteksten per dag plaatste. Op een zeker moment had de pagina ruim 150.000 volgers.

Na een jaar bleek dat Facebook vooral inzette op foto’s. De systematiek van Facebook kon gebruikt worden om zoveel mogelijk mensen te bereiken. De teksten werden geplaatst op plaatjes; soms gewoon een fluitende vogel of een struik met bloesems. Facebook ontwikkelde door en GlobalRize dus ook. Er kwamen designers die Bijbelwoorden met een mooi design posten. De Spaanstalige pagina groeide gestaag door.

Sinds 2017 plaatst Arjan minimaal 4 berichten per dag. In dat jaar leerde hij Sait Huaman kennen. Deze jonge Peruaan woont in een stadje in het Andesgebergte. Met alleen een smartphone worden door hem de boodschappen nog effectiever geplaatst. Vooral filmpjes met fragmenten uit de Jezusfilm zijn heel geliefd in Latijns Amerika. Dit leidde tot de sterke stijging van het aantal bereikte mensen via Palabras Biblicas en zo kwam de grens van 500.000 likes in zicht.

Achter elk profiel, achter elke like op Facebook zit een mens die door God is gewild en geliefd. Zijn hart gaat naar hen allemaal uit. Dat motiveert Arjan en zijn ‘collega’ Sait om dit werk achter de laptop te blijven doen. Evenals de 190 andere werkers en vrijwilligers achter het werk van GlobalRize.

Nog wat gegevens op een rij:

  • Op Instagram ontvangen 5000 volgers elke dag 2 berichten.
  • Op de Spaanse webpagina staan ruim 200 artikelen waar geloofsvragen in beantwoord worden.
  • 1200 mensen ontvangen dagelijks per mail een dagboekstukje.
  • Er zijn 3 bijbelcursussen ontwikkeld in het Spaans.
  • Op dit moment is er een groep van 14 mentoren, waarvan meer dan de helft latino’s zijn uit Latijns Amerika.
  • Zo’n 7000 belangstellenden schreven zich in voor de bijbelcursus en meer dan 400 hebben de afgelopen 1,5 jaar een cursus afgerond.
  • Tientallen mensen werden doorverwezen naar een lokale kerk.

Spreek en schrijf je Spaans? Heb je er hart voor om de 400 miljoen Spaanssprekenden te bereiken met het evangelie van Jezus Christus? Kijk op www.globalrize.nl/vacatures