Ahmed woont in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Hij is moslim, maar is belangstellend naar de manier waarop andere mensen op zoek zijn naar God. Op Facebook zocht hij naar berichten die over Jezus gaan. Zo zag hij een advertentie van de Biblebani pagina met een Bijbelvers dat hem aansprak. Hij reageerde daarop en kwam zo in contact met een medewerker van GlobalRize. Ahmed is niet anti christelijk en is bereid om te leren. Er zijn moslims die blijven hangen in de overtuiging dat alleen de Koran de waarheid heeft. Ahmed heeft dat niet en stond er voor open om de gratis online bijbelcursus te gaan volgen. Via de Bengaalse cursus maakte hij kennis met zijn mentor. Ahmed loopt tegen vragen aan die logisch zijn vanuit zijn islamitische achtergrond. Na het hoofdstuk over het offer van Isaak vraagt hij bijvoorbeeld waarom het niet over Ismaël gaat. De islamitische traditie leert namelijk dat Ismaël geofferd zou worden. Dit staat overigens zo niet letterlijk in de Koran beschreven. Hij vraagt waarom er zoveel geweld nodig is tegen de Palestijnen. Ook snapt hij niet dat Jezus voor de zonden van andere mensen moest sterven. Terechte vragen waar de mentor gepaste antwoorden op heeft gegeven.

Aan het eind van de cursus geeft Ahmed aan op zoek te zijn naar een kerk. Ook is hij bereid om over de doop na te denken. Dat heeft echter tijd nodig volgens hem. Hij krijgt suggesties voor een vervolgtraject. Hij kan verder met een online bijbelcursus, waarbij hij op het eind een Bijbel krijgt toegestuurd. Lokale christenen zijn bereid hem te bezoeken en te betrekken bij de christelijke gemeenschap.

Zo zijn er veel verhalen van mensen die via het werk van GlobalRize kennis maken met het christelijk geloof en een plek aangeboden krijgen om verder te groeien in geloof, hoop en liefde.

Steun het werk van GlobalRize.