Een bijzondere dag woensdag op de Engelstalige chat van GlobalRize! Onlangs berichtten we in deze krant over het bijzondere werk van deze zendingsorganisatie uit Oldebroek. “Deze week werden we er opnieuw bij bepaald hoe God ons werk zegent en leidt!” aldus Catharinus Doornbos, teamleider van het chatteam. “Wereldwijd kampte Facebook met storingen. En God heeft het op een indrukwekkende manier gebruikt om duizenden mensen te bemoedigen!”

Gevolg van de storing was, dat er midden in de nacht een probleem ontstond met het systeem dat gebruikt wordt om mensen die dat willen via Messenger een dagelijkse Bijbeltekst, een overdenking of een artikel te sturen. Hierdoor werd het artikel niet alleen naar de mensen gestuurd die geabonneerd zijn op deze service, maar ook naar duizenden anderen met wie in de afgelopen tijd contact geweest is. “Juist nu was dat een artikel over hoe je kunt groeien in het laten zien van de vrucht van de Geest. En dat hebben we gemerkt! Op een normale dag hebben we zo’n 800 gesprekken. Nu waren dat er een paar duizend! Als chat team zijn we de hele dag bezig geweest met 4 teamleden tegelijkertijd om alle reacties te beantwoorden.” aldus Catharinus Doornbos.

“Er kwamen echt ontroerende reactie binnen! Honderden die zich enorm bemoedigd voelden door het ongevraagde artikel. Mensen van over de hele wereld die dit echt ervoeren als een signaal van God. Zo kregen we een reactie van een vrouw uit Afrika: ‘Heel erg bedankt! Ik heb jullie niet gevraagd om dit artikel. Maar hoe bijzonder is het, dat ik twee dagen geleden gebeden heb hoe ik me meer kan laten leiden door de Heilige Geest. Dit artikel is perfect getimed! Ik ga het grondig bestuderen. Terwijl ik dit bericht typ staan de tranen in mijn ogen en ik weet niet waarom. De tranen kwamen toen ik in het artikel het stukje over liefde las. Jullie zijn echt gezegend! Nogmaals heel erg bedanktt”

“Aan het einde van de dag waren we behoorlijk vermoeid door de enorme hectiek. Maar het besef, dat God deze storing bij Facebook gebruikt heeft om ontzettend veel mensen wereldwijd te bemoedigen en hun gebed te verhoren, was ook voor het chatteam weer een enorme bemoediging!” aldus Catharinus Doornbos. “Toen ik naar bed ging en mijn dagelijkse Bijbelgedeelte las, was Psalm 127 aan de beurt: ‘Als de HEERE het huis niet bouwt, tevergeefs zwoegen zijn bouwers eraan; als de HEERE de stad niet bewaart, tevergeefs waakt de wachter. Het is tevergeefs dat u vroeg opstaat, laat opblijft, brood eet waarvoor u moet zwoegen: de HEERE geeft het Zijn beminde in de slaap.’ Mooier kon deze drukste dag ooit op de chat niet eindigen … het was precies hoe we deze dag hebben ervaren!”

 


Catharinus Doornbos aan de chat. Vaak op meerdere schermen tegelijk..