ND – donderdag 18 april 2019
GlobalRize, een christelijke organisatie die evangeliseert via internet, zag in een jaar tijd het aantal vrijwilligers meer dan verdubbelen. De online zendingsorganisatie ging van 120 naar 272 medewerkers, van wie er tien worden betaald. GlobalRize deelt dagelijks bijbelgedeelten via Facebook, Instagram en Twitter. Deze kanalen bereiken miljoenen mensen over de hele wereld. Via de Facebookpagina Biblword worden inmiddels achthonderd gesprekken per dag gevoerd, vertelt directeur Frans de Lange, oud-burgemeester van Elburg. Dankzij vrijwilligers van Nederland tot de Filipijnen kan GlobalRize snel reageren op de vragen en verhalen van mensen wereldwijd. Daarnaast zijn er in veertien talen websites beschikbaar met meer informatie over het christelijk geloof. In Nederland heeft GlobalRize, dat vijf jaar geleden werd opgericht, 180 vrijwilligers. De Lange, die in 2017 begon bij GlobalRize, is blij met de grote groei van het aantal vrijwilligers. ‘Sinds twee jaar bieden we een online bijbelcursus aan en deze trekt veel mensen. Van Zuid-Amerika tot Azië weten ze ons inmiddels te vinden. Alleen Europa is een lastig continent.’ Een andere reden voor de groei van GlobalRize is het toenemende internetgebruik wereldwijd. ‘En dan staan wij vooraan om iets moois aan te bieden.’