Zaterdagavond 23 november 2019 wordt er een bijzonder jubileumconcert gehouden. Het A-orkest van Concordia Oldebroek, een projectkoor van 60 zangers en sopraan Fardau van der Woude werken samen om de “Missa Katherina” uit te voeren. Mede dankzij de sponsoren Dickhof Autoschade, Boni Oldebroek en Slagerij van de Weg zal de volledige opbrengst van dit concert ten goede kunnen komen aan het werk van GlobalRize.

Bijzondere jubilea

CMV Concordia bestaat dit jaar 95 jaar en GlobalRize mocht onlangs het vijfjarig jubileum vieren. Samen goed voor een ivoren jubileum. Concordia is een actieve en energieke fanfare die muziek maakt op landelijk niveau. De vereniging doet regelmatig mee aan landelijke kampioenschappen en het Wereld Muziek Concours. Het A-orkest van Concordia bestaat uit circa 65 leden en staat onder leiding van Jaap Musschenga.
GlobalRize is een christelijke organisatie die evangeliseert via internet. Deze online zendingsorganisatie is in 2014 opgericht door onder andere directeur Frans de Lange. In de afgelopen 5 jaar is de organisatie gegroeid naar meer dan 300 medewerkers. GlobalRize deelt dagelijks bijbelgedeelten via Facebook, Instagram en Twitter, en voert via internet inmiddels achthonderd gesprekken per dag.
Concordia en GlobalRize vieren hun jubileum samen met een samengesteld projectkoor van 60 enthousiaste zangers. Het koor heeft al diverse keren gerepeteerd, onder leiding van dirigent Jaap Musschenga.

Missa Katharina

De Missa Katharina ontstond  naar aanleiding van een in 2006 gehouden compositieprijsvraag. Gevraagd was om een compositie met zeggingskracht en een moeilijkheidsgraad die uitvoering door een amateurkoor en -blaasorkest mogelijk maakte. De internationale jury, die bestond uit specialisten uit de wereld van de blaas- en kerkmuziek, koos dit stuk van Jacob de Haan unaniem als winnaar. Zijn Missa Katharina is daarna uitgevoerd in veel beroemde kerken, zoals de Sint Pieterbasiliek te Rome en de Dom in Keulen. In het muziekstuk zijn veel kerkelijke en liturgische onderdelen verwerkt, bijvoorbeeld het Credo (geloofsbelijdenis), Sanctus (lofzang) en Agnus dei (gebed). Nieuw is het arrangement voor fanfare, dat Jacob de Haan speciaal voor dit jubileumconcert schreef.

Kaartverkoop is gestart

Kaarten voor het concert zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar en kosten 10 euro. Het concert begint om 19:30 uur. De locatie is het gebouw van Luctor et Emergo in Oldebroek.  De toegangsprijs is inclusief een hapje en een drankje na afloop. Bestel je kaarten via deze link. Kaarten kunnen ook worden gekocht bij een van de vestigingen van Topslagerij Van de Weg in Oosterwolde, Oldebroek, t Harde of Elburg.

Concordia repeteert onder leiding van Jaap Musschenga