Deze zomer was Arjan Vaders ter ondersteuning van een VakantieBijbelClub van Stichting Missie Gura in Noordoost Roemenië en hij werkte samen met andere Nederlanders en een lokaal Roemeens team.

Spontaan begin

Tiberiu, de jeugdleider en de andere jongeren uit dat team waren enthousiast over de mogelijkheden via internet, die GlobalRize weet aan te boren. Ze vormden ter plekke een team, met Tiberiu als katalysator en motor en maakten een WhatsApp-groep. De weken daarna begon het pas echt te groeien.

CuvântBiblic: Bijbelwoord in het Roemeens

Er is nu een Facebookpagina CuvântBiblic met meer dan 12.000 volgers en likes, er is veel interactie op de pagina en er wordt gechat met mensen. De Jezusfilm cursus is vertaald en gelanceerd en de eerste 27 studenten zijn onderweg met een mentor. Vanuit GlobalRize faciliteren we het team.

Website met artikelen

Eusebiu en zijn vrouwVerder zijn ze ambitieus blogs en artikelen aan het vertalen en we starten binnenkort met een Roemeense website met bijbelse antwoorden op vragen. Elke 4 weken heeft Arjan een videogesprek met Eusebiu. Hij is gekozen door zijn team als teamleider. Naast dat hij jong en bevlogen is, heeft ook een ICT-achtergrond en dat is erg handig.

Danken en bidden

Danken en bidden jullie mee voor Eusebiu en Manuela (zie foto) en hun enthousiaste team? Bid om een groot bereik en visieontwikkeling onder Roemeense (Orthodoxe) christenen.