Sinds de coronapandemie is uitgebroken, is het aantal cursisten van de bijbelbasiscursus en The Life of Jesus cursus de afgelopen maanden flink toegenomen, vooral in Engels, Frans, Spaans en Bengaals. Gelukkig is het aantal mentoren ook gegroeid. En in Het Laotiaans en Roemeens is het bereik op Facebook sterk toegenomen.

Heeft de coronacrisis ook invloed op de soort vragen waar mensen mee komen? We vragen het Karel Remmelink, mentor van vele cursisten.

‘De impact van corona in bijvoorbeeld Afrika lijkt qua ziekte mee te vallen. Maar de lockdowns van de overheid zorgen voor werkloosheid, armoede en schrijnende situaties. Een jongen uit Oeganda, die ik vorig jaar ontmoet heb, vertelde mij: “Ik verbouw pinda’s en die verkoop ik op de markt. Maar de markt is gesloten… Weg inkomen.” In Kenia hoorde ik van vaders die werkloos thuiszitten en dochters die niet naar school kunnen – met seksueel misbruik tot gevolg. Dan voel je je zo ontzettend machteloos. Je ziet dat het vangnet voor de armen ontbreekt – in Roemenië maar ook in de Verenigde Staten.’

We hopen en bidden dat de coronacrisis snel afgelopen zal zijn. Maar nu mensen extra op zoek zijn naar antwoorden en een luisterend oor, biedt deze vreemde tijd unieke kansen om mensen op Jezus te wijzen.