Namens GlobalRize heeft directeur Frans de Lange op 18 juni de 500e vrijwilliger verwelkomd. ‘Ik wil mijn talenten inzetten om de goede boodschap van de Here Jezus te verspreiden,’ vertelt de negentienjarige Juanita Lucasan, die met haar ouders en jongere broers in Apeldoorn woont. Juanita werd door De Lange verrast met een enorme taart.

‘Nog nooit van GlobalRize gehoord’

‘Ik had nog nooit van GlobalRize gehoord,’ lacht Juanita. Door een reis die anders verliep dan gepland, kwam ze de organisatie op het spoor. In februari vertrekt Juanita, na het behalen van haar gymnasiumdiploma, voor een paar maanden naar de Filippijnen, het geboorteland van haar vader. Na een maand breekt de coronacrisis uit en moet Juanita, op het eiland Mindanao, binnenblijven. ‘Ik keek veel rond op internet en verdiepte mijn geloof,’ vertelt ze. Terug in Nederland besluit ze dat ze dagelijks meer wil uitdelen van haar geloof. ‘Ik wil God dienen met mijn talenten, zoals grafisch ontwerpen,’ zegt ze.

Op Instagram ziet Juanita dat zendingsorganisatie GlobalRize veel vrijwilligers zoekt, onder wie vormgevers voor Biblword. Ze bedenkt zich geen moment en geeft zich op. ‘Ik was verbaasd dat ik vanuit Nederland zending kan bedrijven, bijvoorbeeld in Afrika,’ lacht Juanita. Het spreekt haar aan dat de zendingsorganisatie, die actief is in 24 talen, mensen met het evangelie wil bereiken via sociale media. Juanita is blij dat ze kan bijdragen aan het zendingswerk van GlobalRize. ‘Ik vind het mooi dat ik mijn vormgevers-skills kan gebruiken voor de zending.’ Juanita gaat na de zomer communicatie studeren aan de VU in Amsterdam.

Dankbaar

Frans de Lange is dankbaar voor deze 500e vrijwilliger. ‘Het gaat ons niet om getallen. Maar elke medewerker betekent dat het evangelie weer verder verspreid kan worden, dat meer mensen tot geloof komen. We zijn dankbaar dat Juanita ons als grafisch ontwerper gaat bijstaan.’