GlobalRize is actief in een nieuw taalgebied: Oezbekistan. De eerste cursisten van de BiblBasicscursus zijn begonnen! Dit voornamelijk islamitische land ligt ingeklemd tussen Kazachstan en Afghanistan. De kerk is klein: slechts 0,1 procent van de etnisch Oezbeken is christen. Een mentor die er (via People International) actief is, mailde ons:

‘Een christelijke cursist schreef dit. Dat raakte mij. Het laat zo de eenzaamheid van de gelovigen zien:

“Er zijn nog geen christenen bij mij in de buurt. Maar ik ga door met mensen uit te nodigen. Zelfs als de hele wereld tegen me is, weet ik dat ik op de juiste weg wandel.”’

Het mooie is dat deze christen nu een online mentor heeft omdat hij de BiblBasics cursus doet, en zijn eenzaamheid (ten dele) doorbroken is. Tot nu toe hebben vier Oezbeken zich voor deze cursus opgegeven. We bidden dat het er nog veel meer worden en dat GlobalRize – op afstand – een steentje bij mag dragen aan het bouwen van de Oezbeekse kerk.

Dezelfde mentor deelde een video met ons van een aantal Oezbeekse christenen die het lied ‘The Blessing’ zingen:

‘Graag laat ik jullie een klein stukje zien van de prachtige kerk in Oezbekistan. Nog zo klein! En zo verdrukt. Toch zingen deze mensen in volle vrijmoedigheid tot Gods eer. In de aftiteling staat: ‘De gebouwen van samenkomst mogen dan gesloten zijn, maar de gemeente leeft!’ https://youtu.be/pvYTUDivB4Q

Het lied wordt in drie talen gezongen: eerst Russisch, dan Oezbeeks, dan Karalkalpaaks. Kijk en geniet!