Juan Eduardo Millan is een van onze mentoren in Venezuela. Hoewel hij nauwelijks geld heeft om van rond te komen, zet hij zich elke dag in om bijbelcursisten te begeleiden.

De situatie in Venezuela is schrijnend. Sinds 2014 hebben maar liefst ruim vier miljoen Venezolanen het land verlaten vanwege de verslechtering van de complexe politieke en sociaaleconomische situatie. Spaargeld is in het land niets meer waard. Mensen zijn op zoek naar voedsel, onderdak en medische voorzieningen.

Voor dag en dauw op

Arjan Vaders, onze leider van het Spaanse team, vertelt: ‘De meeste Spaanstalige cursisten die bij ons een gratis bijbelcursus doen, komen uit Venezuela. Daarom ben ik blij met Juan Eduardo, die een tijd in het Spaanse chatteam heeft gezeten. Daar stond hij voor dag en dauw voor op, ging met zijn laptop in het uiterste puntje van zijn tuintje staan om de wifi van de buurman te gebruiken voor zijn internetbediening bij Palabras Bíblicas, onze Spaanstalige Biblword-pagina. Hij is nu mentor van onze Spaanstalige cursussen. Deze toegewijde broeder vertelde mij: “Ik ben dagelijks één tot twee uur bezig om de vragen van de cursisten te beantwoorden. Dat doe ik niet graag op de automatische piloot; ik maak er echt studie van, zodat ik ze voed met woorden van God.”

Laptop kapot

Juan heeft het echter niet makkelijk. Na 26 jaar als electrotechnicus bij het staatselectriciteitsbedrijf gewerkt te hebben, kwam hij zonder werk te zitten. Hij neemt elke baan aan die hij kan krijgen om voor inkomsten te zorgen. Soms lukt het niet om werk te vinden, en dan schrijft hij bijbelstudies die hij op facebook publiceert! Andere weken heeft hij wel werk en ontbreekt het hem aan tijd om goed op de vragen van de cursisten in te gaan. Daarom vroeg hij me onlangs om het aantal cursisten dat hij begeleidt te verlagen van zes naar drie. Pas was zijn laptop kapot en had hij geen geld om voor de wifi te betalen. Deze trouwe mentor wil niet om hulp vragen, maar hij is ontzettend waardevol voor ons Spaanse team.’

Sponsor Juan

Met een kleine bijdrage kunt u Juan Eduardo sponsoren, zodat hij de tijd en de middelen heeft om zijn prachtige bediening onder landgenoten, die op zoek zijn naar hoop, voort te kunnen zetten.