“Evangelisatie en mensen bij God brengen vind ik heel belangrijk”, zegt presentatrice Mirjam Bouwman (43), die de dansacademie doorliep en een studie theologie deed. Ze wil mensen vertellen over de Here God, en dat is voor haar een belangrijke reden om bij de EO te werken. “Ik probeer mensen te bemoedigen en nieuwsgierig te maken naar de Here Jezus: wie is Hij en wat kan Hij betekenen”, zegt Bouwman.

Na opnames van Nederland zingt kwam eens een meisje op de presentatrice af omdat ze, na een zelfmoordpoging, geraakt werd door een uitzending van De Verandering. “Dat ontroert me, en daarom houd ik zo van dit werk”, lacht Bouwman. “GlobalRize deelt ook het evangelie, en dat is van grote betekenis”, zegt de enthousiaste presentatrice. “Hoe bijzonder is het als iemand terugkomt om te vertellen hoe zijn leven daardoor is veranderd!”