Een jonge vrouw uit Malawi, Yammie (33), klopte bij ons aan via de chat. Ze was radeloos vanwege huwelijksproblemen. Een van onze chatmedewerkers, Tamarah, ging met haar in gesprek. 

Ze bad met Yammie voor haar en haar man. Op een gegeven moment vroeg Yammie Tamarah om te bidden voor haar gezondheid; ze had enorme buikpijn als gevolg van alle stress. Na dit gebed was ze ervan genezen en vrij van stress! Een paar dagen later zei ze dat ze haar man had vergeven en er weer communicatie op gang kwam. Hoewel hij had gedreigd haar te verlaten, heeft hij dat nooit gedaan. Ze vertrouwde erop dat God in haar hart en dat van haar man zou werken, en dat ze na verloop van tijd met een getuigenis zou komen.

Getuigenis

Een paar weken later ontvingen we dit getuigenis van Yammie zelf:

‘Ik ben 12 jaar geleden getrouwd en heb drie kinderen. Mijn man en ik waren gelukkig samen, totdat ik vorig jaar merkte dat hij een affaire had. Hij dreigde om bij mij en de kinderen weg te gaan en met die andere vrouw te trouwen. Ik huilde, was depressief en had geen idee wat ik moest doen.

Op een dag keek ik op Facebook en zag Biblword langskomen. Ik stuurde een bericht en vroeg om hulp, omdat ik vanbinnen doodging. Als ik geen hulp kreeg, was ik verloren.

Door Gods genade kreeg ik antwoord en raakte ik in gesprek met Tamarah. Biblword werd mijn toevluchtsoord. Zij hielp me om te bidden. Voordat ik contact had met Biblword, kon ik mijn man niet vergeven. Maar zij hielp me om in te zien dat als ik vergeef, God mij ook zal vergeven.

Het gaat nu weer goed met mij en mijn man. We houden van elkaar. We gaan samen naar de kerk, doen samen bijbelstudie. We geven onze kinderen een christelijke opvoeding. Mijn wens is dat ons gezin een kanaal wordt van vrede en liefde. Ik dank God dat deze situatie in mijn leven is gekomen, anders zou ik niet in contact zijn gekomen met Biblword. Ik prijs God voor het gebruiken van Biblword om vrede en herstel in mijn gezin te brengen.’

Ook voor Tamarah, die nu 4 maanden als vrijwilliger bezig is, is dit een geweldige bemoediging. Ze schrijft:

Sinds ik bij jullie mag werken, heb ik al een paar mooie getuigenissen gehoord van de bezoekers. Ik mag Gods werk hierin zien en het bevestigt mij nog meer dat ik op de juiste plek ben om te mogen werken en voor God en Zijn Koninkrijk aan de slag mag gaan, zeker in deze tijd dat we meer binnen zitten…