“Ik volg studenten als ze na de Evangelische School de wereld intrekken”, lacht directeur Els van Dijk (64). Ze weet dat ‘haar’ student Marten Visser directeur is van GlobalRize, en voormalig EH-medewerker Betty Krooneman, ondanks fysieke beperkingen, bij de zendingsorganisatie een belangrijke schakel is in Gods koninkrijk.

Geweldige kans

Van Dijk, die jongeren toerust, waarschuwt gedreven studenten niet te snel te denken dat een bepaalde weg Gods opdracht is, en weet dat bezinning vaak vruchtbaar is. “Je bent niet pas op de barricaden een volger van Christus”, zegt ze. “Wie zich openstelt voor anderen en de liefde van Christus laat zien, vertelt het evangelie.” Christus is volgens Van Dijk geïnteresseerd in de behoeften van mensen, en wij kunnen vandaag de handen en voeten van Christus zijn. “Voor iedereen is een andere taak weggelegd.”

Voor de EH-directeur blijven ontmoetingen in real life belangrijk maar ze vindt daarnaast het internet een geweldig instrument voor de verkondiging van het evangelie. “Ik juich internetzending toe, want het is een geweldige kans mensen wereldwijd te bereiken met het evangelie.”