“Ik maak graag reclame voor GlobalRize”, zegt prof. dr. Herman Selderhuis (59), die voor de universiteit en Refo500 veel op reis is en kerken wereldwijd in contact wil brengen met GlobalRize. Het verrast hem dat zoveel mensen betrokken zijn bij de wereldwijde evangelisatie via internet.

Bijrijder

Selderhuis weet nog goed hoe hij als jongeling evangeliserend langs deuren trok en ook op campings het evangelie vertelde. Toen hij in zijn studententijd als bijrijder voor het eten zijn handen vouwde en zijn ogen sloot, werden de ogen van de vrachtwagenchauffeur zo groot als schoteltjes, want hij wilde niets met geloof te maken hebben. Maar in de loop van de dagen werd zijn antipathie minder. Selderhuis lacht: “Dan merk je hoe belangrijk persoonlijk contact is voor de verkondiging van het evangelie.”