“Het is fijn dat mensen op de website van GlobalRize levensvragen kunnen stellen in een beschermde omgeving, met waarborgen voor de privacy”, vindt emeritus predikant Jan Borgdorff (69), moderator  voor de blogs van GlobalRize.

Blijvende relatie

Nadat hij werd getroffen door een hersenbloeding, gedeeltelijk verlamd raakte en zijn ambt als predikant neerlegde, schreef Borgdorff geregeld korte Bijbelstudies over Christus en het lijden. Hij lijdt aan afasie, maar dat weerhoudt hem niet levensvragen te beantwoorden voor GlobalRize. “Ik reageer of ga in gesprek via internet”, zegt hij. “Het is dankbaar werk.”

Onlangs kreeg de moderator een open en eerlijke reactie op een van de blogs. “Iemand schreef dat ze tweemaal getrouwd was geweest en verschillende partners had gehad met wie ze geen blijvende relatie kreeg. Ze had weinig geluk gekend in haar leven”, vertelt Borgdorff, die blij wordt van het vervolg: ‘Ik heb nu een partner die tot geloof kwam, mij met respect behandelt en lief is voor mijn zonen. EN WE GAAN OP VAKANTIE!’ Hij lacht: “Een mooi voorbeeld van praktisch christen-zijn.”