Momenteel is GlobalRize actief in ongeveer dertig verschillende talen. Graag willen we doorgroeien naar veertig talen, zodat nóg meer mensen in hun eigen taal met het evangelie bereikt kunnen worden.

Die groei gebeurt niet vanzelf; daar is inzet en coördinatie voor nodig. Daarom zijn we enorm dankbaar voor Hester Zoutman, die sinds oktober ons team als taalteambegeleider versterkt met haar kunde en enthousiasme. Hester: ‘Ik ben verrast door de enorme rijkdom aan mensen en talen bij GlobalRize. Zoveel mensen die zich willen inzetten om zoekers te begeleiden, met hen te chatten en uiteindelijk de weg naar Jezus te wijzen.’

Voorzien in behoefte

Hester heeft een grote passie voor Europa en voor jongeren. In haar nieuwe functie richt zij zich vooral op Europese talen. ‘Ik geloof dat er in Europa honger is naar het evangelie en dat we als GlobalRize kunnen voorzien in een behoefte van zoekende mensen. Online is een plek waar veel mensen naar antwoorden zoeken.

Binnen Europa zijn er natuurlijk veel talen, dus ook veel kansen om nieuwe taalteams te starten. Inmiddels zijn de afgelopen maanden teams gestart in het Roemeens, Duits, Fins en binnenkort het Albanees. Ik hoop dat we dit het komende jaar nog kunnen uitbreiden met een aantal talen.’

Hester

Hester Zoutman uit De Wijk (bij Meppel) is getrouwd en heeft een dochter. Naast haar werk bij GlobalRize heeft ze een eigen bedrijf onder de naam Studio Zinvol (voor het organiseren van evenementen) en spreekt ze regelmatig in kerken en op evenementen.

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.