Het West-Afrikaanse Nigeria telt 92 miljoen christenen, die overwegend in het zuiden wonen. Geen onbereikt land dus, zou je zeggen. Maar in het noorden wonen ruim 64 miljoen moslims, die nauwelijks toegang hebben tot het evangelie. Minder dan 5% van deze groep is christen.

Nigeria is dus echt een land van uitersten. Christenen én moslims lijden onder het toenemende geweld van terreurgroep Boko Haram, militante Fulani-herders en de West-Afrikaanse IS-zusterorganisatie ISWAP.

GlobalRize richtte zich eind vorig jaar met het online uitnodigen van bijbelcursisten speciaal op het noorden van Nigeria. Uit dit gebied kreeg GlobalRize in zestien dagen tijd 319 inschrijvingen voor de bijbelcursus, van wie er 59, na afronding van de eerste les, een mentor kregen toegewezen.

Verhoring op gebed

Ook mensen uit het christelijke gebied kunnen veel aan de cursus hebben, zoals blijkt uit de getuigenissen van drie cursisten uit Nigeria.

‘Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik de bijbelcursus van GlobalRize heb gevolgd. Het was een verhoring op gebed’, vertelt Debora (zonder ‘h’) uit Nigeria aan haar mentor. Debora merkt dat haar begeleider dicht bij God leeft, en daar waardeert zij haar om. Haar bijna naamgenoot Deborah (met ‘h’) schrijft aan de Nederlandse vrijwilliger die haar begeleidde bij de Bijbelcursus: ‘Ik wilde meer weten over God en Hij voorzag daarin op het internetplatform van GlobalRize. God zegene je.’

Waardevol

Ook Gift is blij met de bijbelcursus van GlobalRize, die ze haar vrienden kan aanbevelen. ‘Deze bijbelcursus was waardevol voor mij, ik heb er veel van geleerd’, schrijft ze. ‘Ik ben de waarde van Gods Woord meer gaan inzien en mijn geloof in Christus is gegroeid.’ Gift vertelde vaak leugens om zaken te regelen, totdat ze erachter kwam dat God dat ziet als zonde. ‘Ik ben geraakt door de Heilige Geest en merk dat ik nu de waarheid spreek. Daardoor is mijn leven het afgelopen jaar behoorlijk veranderd.’

Persoonlijke begeleiding

‘Ik dacht dat ik automatische antwoorden van een robot zou ontvangen als ik mijn vragen en antwoorden zou insturen voor de bijbelcursus’, schrijft Deborah. Ze was verrast door de persoonlijke begeleiding van haar mentor, die ze erg graag mocht. ‘Ik ben God dankbaar dat ik de cursus ben gaan doen en dat iemand me daarbij begeleidde!’

Wanhopig op zoek

Deborah wil vasthouden aan wat ze geleerd heeft, en ziet dat God de internetcursus gebruikt om haar te onderwijzen en regelmaat bijbrengt om haar dichter bij Hem te brengen, wat er ook gebeurt. ‘De bijbelcursus herinnert me eraan dat Jezus voor ons stierf aan het kruis’, weet ze. ‘Ik ben wanhopig op zoek naar God en roep Hem aan in mijn gebeden omdat ik steeds dichter bij Hem wil leven. Ik weet nu dat God lijden toelaat, en dat het ongetwijfeld zal plaatsvinden in het leven van een christen.’

Meer informatie over de ranglijst en over de minst bereikte volken vind je hier.

Image by Chimdindu Chimereze from Pixabay

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.