In Saoedi-Arabië is het levensgevaarlijk om van je geloof te getuigen. Het aantal christenen wordt geschat op ongeveer 1,4 miljoen mensen, maar dat zijn vooral migranten. De Filipijnse Sue is zo’n migrant. Voorzichtig probeert ze het evangelie met haar werkgever te delen.

‘Hoor ik als Filipijnse tot het volk van God?’ vraagt Sue in een chatgesprek aan haar mentor. Sue volgt de bijbelcursus van GlobalRize, waarbij ze begeleid wordt door een Nederlandse mentor.

Een grote menigte

Samen bestuderen ze Openbaring 7, waarin ze lezen over een grote menigte uit elke natie, stam, volk en taal die voor de troon staat. Terwijl Sue achttien maanden haar dochters niet kan zien en niet naar de kerk kan, schrijft ze haar mentor dat ze zich desondanks vooral gelukkig voelt door het volgen van de cursus. ‘Ik had twijfels, maar ben nu erg trots om te zeggen dat ik een kind van God ben.’

Sue probeert het goede nieuws voorzichtig te delen met het Saoedische gezin waarin ze werkt, hoewel ze daardoor gevaar loopt. Ze laat hen christelijke aanbiddingsliederen horen en bidt of God hun harten opent voor de Here Jezus. Daarnaast vertelt ze Filipijnse werkers wat ze leerde in de bijbelcursus. Zo wordt via online-cursussen het evangelie verspreid, zélfs in Saoedi-Arabië!

Doodstraf

Saoedi’s mogen de islam niet verlaten en kunnen de doodstraf krijgen als ze christen worden. Het is voor hen vrijwel onmogelijk om christen te worden, helemaal in het openbaar. Toch groeit het aantal Saoedische christenen, doordat ze via radio, tv of internet in aanraking komen met het christendom.

Via GlobalRize kunnen Saoedi’s een cursus volgen over de Bijbel of over het christelijk geloof, waarbij ze persoonlijke begeleiding krijgen van een mentor. 103 Saoedi’s deden dat in 2020. De zendingsorganisatie verspreidt via internet het evangelie in het Arabisch en Engels, dat door de meeste Saoedi’s gesproken wordt.

Foto door Charlotte May via Pexels

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.