Soms komt het beste van twee organisaties samen. Het Centrum voor Bijbelonderzoek ontwikkelde een prachtig gratis app, de BibliaDeEstudio, ofwel een Spaanstalige Studiebijbel. En GlobalRize kan zorgen voor een groot verspreidingsgebied van deze app, met name in Latijns-Amerika.

GlobalRize heeft de laatste jaren, onder andere in het Spaans (voor Latijns-Amerika) een snelgroeiende evangelisatiestrategie ontwikkeld, genaamd Palabras Bíblicas. In Latijns-Amerika hebben kerkleiders behoefte aan goede materialen, dus zal de Spaanse Studiebijbel een welkome hulp zijn. We denken dat er maar liefst tien miljoen potiëntele gebruikers van de app zijn!

Arjan Vaders, onze taalteamleider Spaans, licht toe: ‘In het gezamenlijke project combineren we het beste van de beide organisaties door BibliaDeEstudio gratis te verspreiden in Latijns-Amerika, het bereik significant te vergroten en het gebruik te verveelvoudigen. Het gezamenlijke project heeft ook als doel om wederzijds te leren en te ontwikkelen, met gebruik van elkaars expertise en netwerk. Doel is om aan alle kanten een win-win situatie te creëren. We richten ons op de groei van terugkerende appgebruikers, zowel kwantitatief als kwalitatief.’ Arjan zal het voortouw nemen in dit project en nauw samenwerken met Haije Bergstra, projectleider voor BibliaDeEstudio en Evelyn Flores Infantes, marketing en sales bij CvB. ‘Onze inzet is om een jaar intensief samen te werken en dan het project te evalueren.’

Latino kerkleiders

Gijs van de Brink, al vanaf het prille begin betrokken bij de StudieBijbel, is enthousiast over de samenwerking: ‘Het Centrum voor Bijbelonderzoek ondersteunt en helpt wereldwijd medegelovigen om zich in de Bijbel te verdiepen. Dankzij gebruikers en donateurs van de StudieBijbel in Nederland kunnen wij BibliaDeEstudio gratis ter beschikking stellen aan onze Spaanstalige medegelovigen, met name voor hen die in Latijns-Amerikaanse landen wonen. Er zijn maar weinig mogelijkheden voor de Latino kerkleiders om hoger theologisch onderwijs te volgen in hun eigen land en taal. Er is best een aantal opleidingen, ook virtueel en op afstand, maar de kosten zijn soms te hoog en goede materialen voor een lage prijs zijn vaak niet voorhanden. Sinds BibliaDeEstudio zonder internetverbinding beschikbaar is op mobiele apparaten, is het aantal Latino gebruikers substantieel toegenomen.’ In december 2020 waren er al bijna 34.000 gebruikers aangemeld. De bedoeling is om intensiever met deze en nieuwe gebruikers op te trekken en het appgebruik te faciliteren met online seminars.

Samenwerking en kansen

Frans de Lange, onze operationeel directeur, is dankbaar om samen op te trekken met het Centrum voor Bijbelonderzoek in dit gezamenlijk project voor onze Latino ‘hermanos y hermanas’ (broeders en zusters) in het geloof. ‘Voor onze mentoren en chatmedewerkers is deze app een juweeltje aan Bijbelonderwijs. Daar worden onze evangelisatiecontacten alleen maar beter van. Ook is het fijn om dit Bijbelonderwijs te promoten en beschikbaar te stellen via onze Spaanstalige websites en sociale media’, aldus de voormalig CU-burgemeester uit Elburg. Naast het delen van content met elkaar om de app te promoten, zal er ook op gebied van online marketing samengewerkt worden en hopen beide organisaties zowel online evangelisatie als online Bijbelse toerusting te promoten in hun eigen netwerk in Latijns-Amerika.

Zie voor meer informatie:

Traer la Palabra de Dios en el Internet | Palabrasbiblicas.net

BibliaDeEstudio.org en Welkom bij de StudieBijbel online – Centrum voor Bijbelonderzoek

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.