Mary uit Papua Nieuw Guinea klopt bij ons aan in de chat. ‘Ik heb gedroomd dat ik mezelf weer naar de kerk zag gaan waar ik vroeger heen ging. Maar mag ik wel bij God terugkomen…?’

Als onze chatmedewerker haar vraagt wat die droom zou kunnen betekenen, zegt ze dat God van haar vraagt om haar leven aan Hem over te geven. Ze vertelt dat er vlakbij haar huis een kerk is die lijkt op de kerk van haar jeugd, en dat haar neef haar heeft uitgenodigd om mee te gaan. 

Toch lijkt Mary te aarzelen vanwege zonden in haar leven waarmee ze worstelt. ‘Maar mijn ziel roept om de Heer.’ Ze vraagt of ze weer dicht bij God kan leven als ze zich bekeert en zich laat dopen.

Wijd open armen

Er volgt een twee uur durend gesprek. Onze collega vraagt haar: ‘De Here Jezus wacht op jou met wijd open armen. Ken je de gelijkenis van de verloren zoon in Lukas 15? Hij weet wat je doorgemaakt hebt en Hij is bereid om al je zonden en fouten van het verleden te vergeven, als jij je wilt bekeren en je laat dopen. Wil je dat doen?’ ‘Ja!’ zegt Mary, en nadat ze samen gebeden hebben, zegt ze: ‘Ik heb net mijn zonden beleden en het voelt alsof ik iets duisters uit mijn leven heb verwijderd! Ik heb besloten om elke week naar de kerk te gaan en me aan te melden voor doopcatechisatie.’

Halleluja!  

Foto door Eye for Ebony via Unsplash

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.