In het arme Nepal woedt een besmettelijke variant van het Covid-19 virus waardoor elke dag duizenden mensen geïnfecteerd worden. Daniël, ons contact in Nepal, schrijft ons: ‘Door deze situatie realiseren christenen in Nepal zich echt dat God onze enige Schuilplaats en hoop is.’

Ondanks de strenge lockdown grijpt corona om zich heen met een snelheid die Nepal nauwelijks aankan. De nieuwe variant van het virus is gevaarlijker en besmettelijker dan de vorige. In de ziekenhuizen is onvoldoende plek om al deze mensen te verplegen: er liggen zelfs mensen op de stoep van het ziekenhuis. Er is een tekort aan zuurstof en aan ambulances. 

Jonge voorgangers overleden 

Daniël: ‘Ook mensen uit onze kerk hebben het virus opgelopen en een aantal van hen is er zo slecht aan toe dat ze in het ziekenhuis moesten worden opgenomen. Veel mensen die ik ken zijn nu besmet en liggen in het ziekenhuis. Een heel aantal voorgangers en eerste-generatie christenen zijn aan corona overleden, vaak jonge mensen… Dit virus heeft het meer dan de voorgaande gemunt op jonge mensen.’ 

Gods Woord en liefde delen

Hij vervolgt: ‘Door Gods genade zijn wij nog steeds veilig en heeft nog niemand van mijn familie symptomen van corona. Hij brengt steeds mensen op ons pad die we kunnen helpen. We zijn weer begonnen om online bij elkaar te komen via Zoom en op zaterdag houden we kerkdiensten die gestreamd worden. Zelfs in deze situatie zijn we niet gestopt met het delen van het Woord van God en Zijn liefde. Het vergt veel van ons allemaal om door te gaan, maar we geven niet op. We bereiken elke dag steeds meer mensen via onze Facebook-pagina.’ 

Daniël sluit zijn email aan ons af met de woorden: 

‘Dank je wel voor je steun en blijf bidden voor ons en onze missie: Gods Woord en Zijn liefde delen met elke Nepalees.’

Laten we dat vooral doen! 

Foto van Kerensa Pickett via Unsplash

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.