Bij GlobalRize doen we ons om het evangelie te brengen in vele talen en mensen te helpen om de weg naar een lokale kerk te vinden. Het Spaanstalige team is een prachtig voorbeeld van hoe dit kan. Teamleider Arjan Vaders staat erbij en kijkt naar het wondere werk van Gods Geest.

In 2012 postte Arjan de eerste Spaanstalige teksten op Facebook. Nu, negen jaar later, is er een volwassen team ontstaan dat een voorbeeld kan zijn voor andere taalteams. Met name de inspanningen van Moises, een mentor uit Venezuela die in Chili woont, springen eruit. 

Kerk zoeken

Sinds een jaar heeft Moises de verantwoordelijkheid om naar een kerk te zoeken voor mensen die daar behoefte aan hebben. Aan het eind van de BasisBijbelcursus krijgt elke cursist namelijk de vraag: ‘Als je nog niet bij een kerk hoort, zou je graag naar een kerk toe willen? En heb je hulp nodig bij het zoeken van een kerk bij je in de buurt?’ De cursisten die dat willen, geven hun emailadres en telefoonnummer, en de betreffende mentor geeft die door aan Moises. Die gaat meteen aan de slag om een kerk te vinden. Ondertussen wordt er in de Whatsappgroep met Spaanse mentoren gebeden dat het zal lukken om een kerk te vinden. 

Via een Spaanstalige baptistenbond vraagt Moises contactgegevens op van een voorganger of kerk in een stad of dorp bij de cursist in de buurt. En dan geeft hij niet alleen maar een telefoonnummer door, nee, hij belt de voorganger en de cursist zelf en regelt een warme overdracht. Op deze manier heeft hij al 111 cursisten gekoppeld aan een kerk! 

Deze man beseft hoe belangrijk het is om het ijzer te smeden als het heet is en dit niet te beschouwen als nog een karweitje dat even moet gebeuren, maar als een kostbaar moment om te oogsten. 

Tranen van verwondering

Arjan hoorde dit allemaal in een Zoom meeting die hij onlangs had met zijn Spaanse team. Moises had drie voorgangers en drie cursisten live in deze online meeting geregeld om hun getuigenissen te geven. Arjan: ‘Als je die getuigenissen hoort, dan weet je dat de Heilige Geest dit werk ter hand neemt. Ik had de tranen van verwondering in mijn ogen. God is zo goed. Het is Zijn werk.’ Over Moises zegt hij: ‘Moises noemde dat GlobalRize voor hem één grote familie is, waar hij die cursisten en pastors bijrekent. Zo gaven deze pastors dat ook aan, dat het voor hen een voorrecht was om die inspanning met ons te maken van een warme overdracht.’

Volwassen

Op alle fronten laat het Spaanstalige team volwassenheid zien: trouwe medewerkers, teamleiders die verantwoordelijkheid nemen voor de Facebookpagina, de chat en het begeleiden van de mentoren; op Facebook ruim 1 miljoen volgers, op de Spaanse website ruim 900 artikelen over Bijbel en geloof en een aanbod van twaalf Spaanstalige cursussen. (Overigens bereikt het team voor het overgrote deel mensen uit Latijns-Amerika en zijn er nauwelijks volgers en cursisten uit Spanje). Wat bijzonder om getuige te zijn van Gods grote daden door dit team! 

Foto van Naassom Azevedo op Unsplash

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.