She Rises, de ‘vrouwentak’ van GlobalRize, is nu ook van start gegaan in het Spaans: Ella Resplandece. Enthousiaste vrijwilligers zetten er de schouders onder en de resultaten zijn meteen te zien: de nieuwe Facebookpagina telt al bijna 12.500 volgers. 

In februari van dit jaar zitten Gerdina Korf, leider van SheRises en Joanne Jonkman, mentor Spaans, ‘toevallig’ bij elkaar in een groepje tijdens een Zoom-meeting. Het idee om een Spaantalige SheRises op te zetten, is snel geboren. De nieuwe naam voor dit project wordt gekozen: Ella Resplandece – zij staat op om te schitteren, naar Jesaja 60:1:

Sta op, word verlicht, want uw licht komt

en de heerlijkheid van de HERE gaat over u op.

Prachtige groep

Er ontstaat een prachtige groep van vrijwilligers, die allemaal hun eigen steentje bijdragen en op een unieke manier een band hebben met het Spaans.

Teamleidster is Maresa den Oudsten, die getrouwd is met Albert den Oudsten. Albert en Maresa zijn actief in Peru onder kansarmen. Albert is ook actief voor GlobalRize: hij heeft de Spaanse Facebookpagina Palabras Biblicas onder zijn beheer.

Ook de eerder genoemde Joanne Jonkman zet haar schouders eronder. Op het VWO leerde ze Spaans en al sinds haar achttiende is ze actief als mentor Spaans! (Zij was de mentor van Heydi uit Guatamala). Daarnaast zijn actief Deinah, een Arubaanse met een Colombiaanse moeder, Evert, een mission kid uit Bolivia en anderen. 

Veel activiteiten

Elke dag wordt er op Facebook een nieuwe post gezet en een devotional gedeeld. Daarnaast zijn er plannen om gebeden te gaan delen op de pagina. 

De nieuwe tak van het vrouwenwerk zet in op het bouwen van communities op Whatsapp. Latina’s communiceren heel veel via Whatsapp. Inmiddels zijn er twee WhatsAppgroepen met in totaal 40 vrouwen. In één groep hebben vrouwen lief, leed en bijbelteksten gedeeld, gevast, gebeden en getuigenissen gegeven. Een derde groep is al in de maak.

De groep vrijwilligers wil nog veel meer. Ze schrijven blogs voor hun nieuwe website die ook deel is van het project. Ook zijn ze op zoek naar samenwerking met andere vrouwen die onder Spaanssprekenden actief zijn. En ze plaatsen video’s van ontmoetingen van Jezus met vrouwen uit de Bijbel. 

We danken God voor deze mooie eerste maand en bidden dat het licht van het evangelie in het leven van heel veel Spaanstalige vrouwen zal gaan schijnen! 

Photo by Antonino Visalli on Unsplash

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.