Evelien Simon en haar man, Ron, pakten een taak op die nu eenmaal moest gebeuren: het liken van reacties op berichten op onze Facebook-pagina. Van moeten is inmiddels geen sprake meer: de enthousiaste Harderwijkse maakt nu zelf ontwerpen om te posten en stuurt een heel team vrijwilligers aan. 

Het team post zes dingen per etmaal op de Nederlandse Bijbelwoord-pagina: bijbelteksten, liederen en gebeden. De pagina bereikt vooral mensen uit Suriname: 41.000 mensen tegenover 29.000 uit Nederland. Er wordt heel wat werk verzet om deze posts überhaupt mogelijk te maken. 

600 reacties

Evelien: ‘Eén groep vormgevers ontwerpt mooi beeldmateriaal om te posten; zij worden aangestuurd door een collega van mij. Zelf stuur ik zo’n tien tot twaalf mensen aan die alle reacties die onder berichten worden gezet, liken (dus een duimpje erbij plaatsen) of op zo’n reactie reageren. Als je bedenkt dat elk bericht gemiddeld zo’n 100 reacties oproept, dan heb je het over 600 reacties waarop gereageerd moet worden! 

We hebben een heel trouw, goed team. Stuk voor stuk hebben de teamleden het verlangen om God te dienen; ze voelen zich gewaardeerd en staan altijd voor elkaar klaar om in te vallen als iemand niet kan.

Er is ook een chatteam voor als mensen met vragen komen. Daar gebeuren soms mooie dingen, zoals de man die de weg naar de kerk heeft teruggevonden door contact met een van onze vrijwilligers. Maar ons chatwerk loopt wel minder goed dan in andere talen, zoals bijvoorbeeld het Engels. Dat is een gebedspunt.’

Inspelen

Evelien plant alle berichten in; een deel ervan gaat geautomatiseerd. Maar het heeft haar voorkeur als ze in kan spelen op wat haar op een bepaald moment raakt in een lied of preek. ‘Zelf maak ik ook plaatjes en ik vind dat echt ontzettend leuk om te doen. Als ik een plaatje ontwerp dat aansluit bij iets wat mij raakt, merk ik dat het vaak ook bemoedigend is voor andere mensen. Soms is er in je naaste omgeving iets moeilijks aan de hand, bijvoorbeeld een kindje dat ernstig ziek is, en dan deel je Psalm 46 omdat het je zelf bemoedigt; het blijkt anderen dan ook echt te bemoedigen.’ 

Wat zijn jouw verlangens voor de toekomst? 

‘Ik zou heel graag met wat meer bezoekers van de pagina dieper contact willen ontwikkelen zodat je wat verder met hen komt. Graag zou ik mensen bijvoorbeeld doorsturen naar een bijbelcursus, het gebeurt nu wel eens maar niet zo vaak. Ik zou ook graag meer niet-christenen willen bereiken, en jongeren.’

Evelien, je bent dit werk ingerold omdat het moest gebeuren. Maar nu klink je zo enthousiast! Wat drijft jou vooral? 

‘Mijn verlangen is om mensen bij Jezus te brengen, en ook om mensen echt te bemoedigen. De pagina krijgt namelijk veel bezoek van christenen of mensen die een beetje zijn afgedwaald. 

Toen wij begonnen, telde de pagina 37.000 volgers, nu zitten we op 89.000 volgers! Destijds postten we twee keer per etmaal, nu zes keer. Het gaat niet om de aantallen, maar we bereiken wel meer mensen. Op naar de honderdduizend!’

Spreekt dit verhaal je aan en wil je je ook inzetten om online het evangelie te brengen? Doe onze test en ontdek jouw online-evangelisatietalent!

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.