Aan het einde van onze online Bijbelcursus vragen we cursisten altijd wat ze geleerd hebben, hoe het contact met hun mentor was en of ze een andere kijk op dingen gekregen hebben. Regelmatig zitten er pareltjes tussen de antwoorden – kostbare woorden waar je als mentor zelf door wordt opgebouwd. 

De cursisten die wij begeleiden, komen vaak uit Afrika. Het leven is er een stuk minder aangeharkt dan in Nederland en zit mensen vaak veel dichter op de huid. Dan is het extra bijzonder om deze getuigenissen te lezen. 

Geloof opbouwen

Grace uit Zimbabwe vertelt dat de cursus haar enorm geholpen heeft om haar geloof in God op te bouwen. ‘Mijn gebedsleven krijgt steeds meer inhoud en ik vertrouw nu meer op God dan vroeger. Wat me het meest aan de cursus geholpen heeft, is zeker te mogen weten dat Hij de Weg, de Waarheid en het Leven is – daardoor wil ik meer bidden en op Hem vertrouwen.’

Vertrouwen op Gods Woord

June uit Zuid-Afrika is blij met haar mentor: 

‘Enorm bedankt dat je zoveel tijd aan me hebt besteed en me steeds bemoedigde. Alle vragen die ik stelde, kwamen voort uit een verlangen om meer te weten. Je antwoordde me niet om me naar de mond te praten, maar met de waarheid uit de Bijbel. De meeste mensen worden de verkeerde kant op geleid doordat ze niet op het Woord vertrouwen. De cursus heeft me geholpen om de Bijbel van begin tot eind beter te begrijpen.’ 

Jezus is machtig

Rose uit Kenia kreeg te maken met eierstokkanker en moest chemotherapie ondergaan. ‘Spanning en zorgen zijn niet langer mijn deel. Ik heb geleerd om helemaal op God te vertrouwen, wat de omstandigheden ook zijn. Het helpt me om te weten dat Jezus aan het kruis heeft afgerekend met de zonde en onze striemen op Zich nam. Ik mag Zijn machtige naam aanroepen en erop vertrouwen dat Hij wonderen kan doen.’  

Verrijkend

Mentor Esther schrijft: ‘Mentor zijn is verrijkend, in eerste instantie om wat je de cursisten aanreikt. Ik merk zelf dat de bijbelverzen die ik aan mijn cursisten meegeef, gaan resoneren in mijn eigen hart. Als ik dan bovendien de uitwerking van de bijbelverzen op mijn en andere cursisten zie, voel ik me soms klein. Vaak zijn hun omstandigheden zoveel moeilijker dan de mijne. Wat is God toch groot en geweldig en wat is Zijn Woord krachtig!’ 

Foto van Faris Mohammed via Unsplash

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.