India is een van de landen dat het minst bereikt is met het evangelie. Daarom gaat je hart sneller kloppen als je een cursist krijgt uit dit immense land. Deze man ging in recordtempo door de vijftien lessen van onze bijbelbasiscursus heen en stelde onderweg steeds verstandige vragen. 

De cursus sluit af met een evaluatie. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd: ‘Is jouw kijk op het christelijk geloof veranderd na het voltooien van deze cursus? Op welke manier?’ En: ‘Wat heeft je het meest geholpen in deze cursus?’ Toen bleek iets bijzonders: de cursist vertelde dat hij op twee plaatsen in zijn omgeving bezig was om de inhoud van de cursus aan anderen door te geven – in beide gevallen aan een groepje van drie personen. Zijn verlangen is om deze mensen op te leiden om op hun eigen plek een kerk te planten! 

Dat doet denken aan het principe dat Paulus aan Timotheüs doorgeeft:

Geef wat je in aanwezigheid van velen van mij hebt gehoord, door aan betrouwbare mensen die geschikt zijn om anderen te onderwijzen.” (2 Tim.2:2)

Bid mee voor deze man! India heeft mensen als hem hard nodig, maar het is een land waar je grote risico’s loopt als je geen hindoe bent. Vooral als door jouw toedoen mensen tot bekering in Jezus Christus komen.

Foto van MAKM PHOTOGRAPHY van Unsplash

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.