Hoe breng je het Goede Nieuws bij mensen die in een land wonen waar volgelingen van Jezus worden vervolgd? Eén manier is via Facebook!

Naar schatting meer dan drie miljoen van de zeven miljoen inwoners heeft een smartphone en de meesten van hen hebben een Facebook-account dat ze regelmatig gebruiken. Wat een geweldige kans om het evangelie van Christus te delen! 

Uitdaging en vreugde

Een aantal christelijke zakenmensen in Laos, samen met enkele Lao-volgelingen van Jezus, begon in 2017 een christelijke Lao Facebook-pagina. Een van hen licht toe: ‘Het was een ongelooflijke uitdaging en ook een vreugde om te zien hoe God een team van zowel Laotiaanse als buitenlandse volgelingen van Jezus bij elkaar bracht om de Facebook-pagina op te zetten en te beheren. Bijna 150.000 mensen volgen de pagina.’ 

Het team deelt korte, duidelijke teksten in het Laotiaans, zoals: ‘De Bijbel vertelt hoe je het ware geluk kunt vinden’, ‘Jezus heeft alles gemaakt’, ‘Wil je weten hoe je in de hemel kunt komen?’ etc.

Contact maken

‘De belangrijkste schakel in de keten zijn onze ‘moderators’ die reageren op de opmerkingen op de pagina,’ vertelt een teamlid. ‘Deze discussies ontvouwen zich onder de post, wat betekent dat vele anderen kunnen volgen en deelnemen aan het gesprek. 

Deze online bediening maakt het mogelijk om contact te maken met mensen die normaal gesproken buiten bereik zouden zijn. Ook kunnen mensen hun vragen en zorgen delen via privéberichten. Veel Laotiaanse volgelingen van Jezus zijn actief op de pagina, zelfs met het risico dat hun dat persoonlijk iets zal kosten. Het zijn vooral jonge mannen tussen de 18-24 die de Facebook-pagina bezoeken.’ 

Alleen, bang en kwetsbaar

Soms mag het team veel betekenen voor jonge christenen: ‘Een jonge man stuurde een privébericht naar de pagina waarin hij vertelde dat hij de enige gelovige in zijn dorp was. Hij was ontmoedigd en voelde zich alleen, bang en kwetsbaar omdat de politie zijn bijbel had afgenomen. Het team stuurde hem een ​​privébericht om hem te bemoedigen, hem te laten weten dat ze voor hem baden en hem uit te leggen hoe hij een Lao Bijbel-app op zijn telefoon kon downloaden.’ Al eerder deelden we het verhaal van een Laotiaanse mentor die op een bijzondere manier bemoedigd werd. 

Toerusten

Wat is de grootste behoefte onder christenen in Laos? ‘Het toerusten van mensen die net tot geloof zijn gekomen. Het aantal christenen in Laos is snel gegroeid maar ze ontberen vaak regelmatige samenkomsten met andere christenen en onderwijs over het leven met God. God is echter aan het werk en roept mannen en vrouwen, vooral jonge mensen, met een visie en passie om Jezus te gehoorzamen door alle volken tot discipelen te maken. Zelfs over enkele van de vele etnische grenzen en talen in Laos.’   

Belangrijke schakel 

‘Onze Facebookpagina is natuurlijk niet de hele keten van iemand die ‘geïnteresseerd’ is tot het besluit Jezus te volgen en lid te worden van een kerk, maar het is een belangrijke schakel in de keten waardoor iemand tot geloof komt,’ concludeert het teamlid. Aan God alle eer! 

 Photo by Boudewijn Huysmans on Unsplash

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.