Maria uit Venezuela deed de Spaanstalige Bijbelbasiscursus en in haar hart groeide een verlangen om bij het lichaam van Christus te gaan horen. Maar hoe moest ze een goede kerk vinden? 

De slogan van GlobalRize luidt ‘Van scherm naar kerk’, dus we zien graag dat een cursist op zoek gaat naar een kerk. Daar willen we zeker bij helpen! Een blik achter de schermen. 

Persoonlijk contact

Maria vertelde aan haar mentor dat ze graag naar de kerk wilde en gedoopt wilde worden. Deze gaf haar wensen door aan Moises, de man binnen het Spaanse team die kerken zoekt voor geïnteresseerden. Moises ging direct voor Maria aan de slag. Deze man heeft een enorm netwerk aan contacten opgebouwd en zoekt onvermoeibaar naar een kerk in de buurt van de persoon in kwestie. Mensen die Spaans spreken, wonen in heel wat verschillende landen, dus deze Moises heeft een flinke taak…

En hij laat het niet bij het zoeken naar een kerk in de zin dat hij gewoon een adres doorgeeft met de boodschap: ga daar maar eens kijken. Nee, hij legt persoonlijk contact met de voorganger van de kerk en zegt dat deze binnenkort een telefoontje kan verwachten van de kerkzoekende.

Aan Maria schreef Moises: ‘Beste Maria, moge God je rijk zegenen. Je hebt aangegeven dat je graag naar een kerk wil en gedoopt wil worden. Ik heb contact gelegd met een voorganger om dit mogelijk te maken! Zijn naam is dominee Mogollon – hij woont precies in jouw stad en wacht op jouw telefoontje. Hij is bereid om je bij alles te helpen wat je nodig hebt. Ik hoop dat ik jou en je nieuwe leven in Jezus Christus hiermee tot zegen ben.’ 

Gedoopt

Maria stuurde hem een blije email terug: ‘Goedemiddag, ook u wens ik veel zegen. Dominee Mogollon heeft al contact met me gelegd en ik ben deze zondag welkom in de dienst! Als het de wil van God is, hoop ik later gedoopt te worden. Ik ben zo dankbaar voor jullie inzet en de bediening van GlobalRize. Gods zegen, broeder Moises!’

Niet veel later ontvingen we foto’s van Maria, die gedoopt werd. ‘Ik geef mijn leven over aan de Heer’, heeft ze erbij geschreven. Op een van de foto’s staat ze naast dominee Mogollon.

Blijdschap

Er is blijdschap in de hemel over elke zondaar die zich bekeert, zegt Jezus in Lukas 15:7. Dat is ongeveer wat broeder Moises ervaart wanneer hij een kerkelijk thuis heeft gevonden voor een zoeker. Het lichaam van Christus is weer iemand rijker geworden, de kudde van de goede Herder opnieuw uitgebreid. Halleluja!

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van het werk van GlobalRize!

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.