Opsomming-3

Geweldig dat je Emmanuel wilt sponsoren!

Opsomming-3

Geweldig dat je Emmanuel wilt sponsoren!

We vinden het superfijn dat je Emmanuel Gibba financieel wilt ondersteunen. Door jouw gift kan Emmanuel Gibba zijn werk bij GlobalRize blijven voortzetten. Je kunt er voor kiezen om Emmanuel Gibba maandelijks of eenmalig te ondersteunen. Namens Emmanuel Gibba willen we je alvast hartelijk bedanken voor je gift.

Emmanuel Gibba

Mijn naam is Emmanuel Gibba en ik ben mentor voor GlobalRize.

Ik groeide op bij mijn moeder, vader en een paar van mijn zussen in een dorp in Senegal genaamd Casamance. Ik had een fijne jeugd. 

Ik kan me nog levendig herinneren dat ik altijd veel plezier had met mijn vader. Ik was namelijk het laatst geboren kind uit een familie van zeven.

 

Voedselvergiftiging

Helaas duurde die mooie jeugd maar tot mijn zevende…

Op een dag ging mijn vader, zoals gewoonlijk, naar de boerderij. Hij kwam die onvergetelijke nacht terug met een hevige buikpijn. Hij had voedselvergiftiging. Voordat het ochtend was, verloor ik hem. Een pijnlijke herinnering.

 

Met vlag en wimpel geslaagd

Mijn oom, die in Gambia woonde, nam me mee zodat ik bij hem kon wonen. Ik begon met de basisschool op Saint Peters en ik was een uitstekende leerling. In mijn laatste jaar werd ik de ¨head boy¨ van de school. Omdat ik goede cijfers had, ging ik na mijn eindexamen naar de Saint Peters Junior Secondairy School. Daar heb ik drie jaar doorgebracht en slaagde met vlag en wimpel voor mijn examens.

In mijn laatste jaar werd ik benoemd tot schooladviseur. Ik heb de middelbare school na drie jaar afgerond.

 

Studiebeurs

Ik ben toegelaten tot een HBO-opleiding in mijn land om elektronica te studeren. Dit heb ik drie jaar gedaan. Vanuit Londen heb ik de City and Guilds examens gedaan en scoorde een ¨onderscheid¨. Hierna kreeg ik een studiebeurs om Meteorological Instruments te studeren in Nigeria, Niamey. Ik heb het programma na twee jaar succesvol afgerond. Daarna was ik werkzaam als meteorologisch instrumententechnicus bij een van de afdelingen van de overheid in Gambia.

Dit duurde totdat ik genomineerd werd voor een korte cursus in Ankara, Turkije. Helaas werd mij een vliegtuigticket voor Turkije geweigerd door het hoofd van onze afdeling enkele dagen voordat het programma zou beginnen. Dit had het gevolg dat ik dus niet bij het programma aanwezig kon zijn. Hier was ik zo van slag door dat ik mijn werk niet meer goed kon doen.

 

Vertrouwen op God

Op dit moment ga ik door een stormachtige periode. Maar mijn vertrouwen op God is nooit verminderd. En dit zal ook nooit gebeuren, door Zijn genade. De Heer is zo goed voor me geweest sinds het moment dat ik mij leven aan Hem gaf.

 

Mentor

Globalrize heeft me geholpen om te groeien in de kennis van Gods Woord sinds ik drie jaar geleden uitgekozen ben om een mentor te zijn. Hierdoor heb ik ook de kans gekregen om het Woord van God in de hele wereld te preken. Dit is precies de opdracht die de Here Jezus ons gegeven heeft voordat Hij de aarde verlaten heeft.

Ik zou dus graag willen blijven werken bij GlobalRize. Of ik nu gesponsord word of niet.

 

Emmanuel Gibba wordt op dit moment al financieel ondersteund!

Ga naar Sponsor een evangelist om een andere evangelist te ondersteunen.

Scroll naar boven