Opsomming-3

Geweldig dat je Manoj wilt sponsoren!

Opsomming-3

Geweldig dat je Manoj wilt sponsoren!

We vinden het super fijn dat je Manoj financieel wilt ondersteunen. Door jouw gift kan Manoj zijn werk bij GlobalRize blijven voortzetten. Je kunt er voor kiezen om Manoj maandelijks of eenmalig te ondersteunen. Namens Manoj willen we je alvast hartelijk bedanken voor je gift.

Manoj

Mijn naam is Manoj en ik woon in Uttar Pradesh. Ik ben gezegend met een fijne vrouw en twee dochters en ik ben pastor in mijn woonplaats. Ons kerkgebouw staat in het centrum, maar onze bediening vindt voornamelijk in de buitenwijken en de omliggende dorpen plaats. Ook ben ik chatmedewerker voor GlobalRize. 

Ik ben geboren en opgegroeid in een gelovig gezin maar de echte christelijke waarden en overtuigingen waren ver te zoeken in mijn familie. We waren de enige christelijke familie omringd door niet-christenen en we deden mee aan alle feesten en tradities van onze omgeving. Alleen mijn grootvader ging af en toe naar de kerk en vertelde ons verhalen uit de Bijbel. Toen ik 8 jaar oud was verhuisden wij en moesten we onze grootvader achterlaten. De verhalen die hij vertelde zijn mij altijd bijgebleven. Langzaam maar zeker werd ons gezin steeds meer wereldgelijkvormig.

 

Toen ik 14 jaar was begon ik wat geld te verdienen en ondertussen studeerde ik. Rond mijn 17e verdiende ik veel geld maar ik maakte alles op in de wereld. Mijn leven was vol van zonde. Ik raakte betrokken bij zaken zoals overspel, gevechten, leugens enzovoort. Toen ik 19 was begon ik met modellenwerk en leerde ik verschillende vechtsporten. Ik droomde van een wereld vol genot en plezier.

 

In die tijd ontmoette ik een pastor die mij het evangelie probeerde te vertellen maar ik was onbuigzaam en wilde niets van Jezus weten. Daarna nam de pastor mij mee naar een conferentie. Ik ging met hem mee omdat ik het als een uitje zag. De prediker op de conferentie sprak over het feit dat het huis van God verwoest was en dat iedereen druk bezig was om eigen huizen te bouwen. Er gebeurde iets met mij en ik werd geraakt door de Heilige Geest. Ik realiseerde me wat ik verkeerd had gedaan en beleed mijn zonden. Daarna beloofde ik God om een heilig leven te leiden en om te helpen bij het bouwen van Zijn huis. Rond die tijd kreeg ik een contract om modellenwerk in Mumbai te gaan doen maar toen ik Jezus als mijn redder leerde kennen liet ik alles achter en begon ik God te dienen.

 

Op 24 oktober 1995 bekeerde ik mij en werd ik gedoopt door de Heilige Geest. Vanaf die dag begon ik te werken in het Koninkrijk van God.

Ik dank God voor GlobalRize en het werk dat ik als chatter mag doen. Op deze manier kan ik het evangelie elke dag vertellen aan mensen. Ook het bidden en het begeleiden van mensen ervaar ik als een enorme zegen. Door dit werk heb ik geleerd om goed te kunnen antwoorden op verschillende situaties. Het geeft meer kennis, wijsheid en geduld om zo bezig te zijn met het evangelie.

 

Uit veiligheidsoverwegingen is de foto bij dit artikel een stockfoto.

 

Manoj wordt op dit moment al financieel ondersteund!

Ga naar Sponsor een evangelist om een andere evangelist te ondersteunen.

Scroll naar boven