Opsomming-3

Geweldig dat je Juan wilt sponsoren!

Opsomming-3

Geweldig dat je Juan wilt sponsoren!

We vinden het superfijn dat je Juan financieel wilt ondersteunen. Door jouw gift kan Juan zijn werk bij GlobalRize blijven voortzetten. Je kunt er voor kiezen om Juan maandelijks of eenmalig te ondersteunen. Namens Juan willen we je alvast hartelijk bedanken voor je gift.

Juan Eduardo Millan

Juan Eduardo Millan is een van onze mentoren in Venezuela. Hoewel hij nauwelijks geld heeft om van rond te komen, zet hij zich elke dag in om mensen te vertellen over het evangelie.

 

Schrijnend

De situatie in Venezuela is schrijnend. Sinds 2014 hebben maar liefst ruim vier miljoen Venezolanen het land verlaten vanwege de verslechtering van de complexe politieke en sociaaleconomische situatie. Salarissen en spaargeld zijn in het land niets meer waard. Mensen zijn op zoek naar voedsel, onderdak en medische voorzieningen.

 

Grootste groep cursisten uit Venezuela

Arjan Vaders, onze leider van het Spaanse team, vertelt: ‘De grootste groep cursisten die bij ons een gratis bijbelcursus doen, komt uit Venezuela. Daarom ben ik blij met Juan Eduardo, die een tijd in het Spaanse chatteam heeft gezeten. Daar stond hij voor dag en dauw voor op, ging met zijn laptop in het uiterste puntje van zijn tuintje staan om de wifi van de buurman te gebruiken voor zijn internetbediening bij Palabras Bíblicas, onze Spaanstalige Biblword-pagina. Hij is nu mentor van onze Spaanstalige cursussen. Deze toegewijde broeder vertelde mij: “Voor Palabras Bíblicas ben ik dagelijks één tot twee uur per dag bezig om de antwoorden te formuleren die ik aan de cursisten geef. Ik reageer niet graag automatisch en maak studie, zodat ik ze ook voed met woorden van God.”

 

Waardevol

Juan heeft het echter niet makkelijk. Na 26 jaar als electrotechnicus bij het staatselectriciteitsbedrijf gewerkt te hebben, kwam hij zonder werk te zitten. Hij neemt elke baan aan die hij kan krijgen om voor inkomsten te zorgen. Soms lukt het niet om werk te vinden, en dan schrijft hij bijbelstudies die hij op Facebook publiceert! Andere weken heeft hij wel werk en ontbreekt het hem aan tijd om goed op de vragen van de cursisten in te gaan. Daarom vroeg hij me onlangs om het aantal cursisten dat hij begeleidt te verlagen van zes naar drie. Pas was zijn laptop kapot en had hij geen geld om voor de wifi te betalen. Deze trouwe mentor wil niet om hulp vragen, maar hij is ontzettend waardevol voor ons Spaanse team.

Juan wordt op dit moment al financieel ondersteund!

Ga naar Sponsor een evangelist om een andere evangelist te ondersteunen.

Scroll naar boven