GlobalRizedag 2023
GlobalRizedag 2023
GlobalRizedag 2023

GlobalRizedag biedt blik achter de schermen

GlobalRizedag biedt blik achter de schermen

Gods grote daden verkondigen, daartoe zijn we geroepen, stelde voorzitter van het GlobalRize-bestuur Marco Vermin tijdens zijn overdenking op de GlobalRizedag zaterdag 7 oktober. Het was vooral ook een dag om ons te verwonderen over Gods grote daden.

Véél lekkers bij de koffie en thee, samen zingen, horen van vrijwilligers wat zij doen voor GlobalRize, voor elkaar bidden, geïnformeerd worden over de laatste ontwikkelingen binnen de organisatie, een heerlijke lunch, interactieve workshops en ontmoeting, dat is de GlobalRizedag in het kort. De dag werd gehouden in het gebouw van Luctor in Oldebroek.

In levende lijve

In levende lijve

Onze vrijwilligers zijn vaak vooral bezig achter hun scherm. Het is dan heel waardevol om mensen met wie je soms al jaren communiceert per e-mail of WhatsApp in levende lijve te zien en te spreken. Er was volop ruimte voor ontmoeting. Veel van de ongeveer 140 aanwezigen waren vrijwilligers maar er waren ook mensen die van GlobalRize gehoord hadden en wilden weten wat ons werk inhoudt.

God duidelijk aan het werk

God duidelijk aan het werk

Bij GlobalRize houden we van zingen tot Gods eer, dus daar begonnen we de dag mee. Voorzitter Marco Vermin benadrukte dat wij een uitverkoren geslacht zijn, een koninkrijk van priesters, om Gods grote daden te verkondigen. Hij deelde een aantal verhalen waarin hij God duidelijk aan het werk had gezien, zoals in die boom van een kerel vol tatoeages en een crimineel verleden, die zijn leven aan Jezus gaf.  Mooi was om te horen van vrijwilligers zelf hoe zij het ervaren om zich voor GlobalRize in te zetten. Vijf van hen mochten op het podium hun verhaal vertellen over wat zij achter hun schermen doen, en een gebedspunt delen. Hadassa Bakker, die grafische ontwerpen maakt voor de socialemediakanalen van GlobalRize, liet bidden voor meer jonge mensen bij de organisatie. Javier Salcido uit Mexico vertelde hoe hij ervan versteld staat dat je als mentor in Nederland iemand aan de andere kant van de wereld kunt helpen aan een lokale kerk.

Steeds internationaler

Steeds internationaler

GlobalRize wordt steeds meer een internationale organisatie. Marten Visser en Arjan Vaders deden verslag van hun reis naar India eerder dit jaar, waar plannen zijn om GlobalRize India op te richten. De Peruaanse Maresa vertelde over Ella Respandece, de Spaanse She Rises. Duizenden vrouwen worden bereikt met het evangelie en bemoedigd om dicht bij Jezus te leven.

Blik achter de schermen

Blik achter de schermen

Na een heerlijke lunch met soep, salade en broodjes was het tijd voor de workshops. De workshops boden een blik achter de schermen: welke vaardigheden zijn er allemaal nodig om het werk van online zending te verzetten? Er waren workshops over grafisch ontwerpen, pastoraat, online marketing en omgaan met cultuurverschillen. Voor de mensen die in de benen wilden komen, was er een gebedswandeling. Ten slotte was er nog gelegenheid voor degenen die de opening van het GlobalRize Zendingshuis begin september niet hadden meegemaakt, om het pand in ‘t Harde te gaan bezichtigen. 

Ondersteun ons werk financieel

Ondersteun ons werk financieel

Wil je ons werk ondersteunen?

Wil je ons werk ondersteunen?

Doneer. Help het evangelie te verspreiden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke maand een update

Scroll naar boven