Nieuws vanuit onze organisatie

Groei via Pinterest platform

Nieuws vanuit onze organisatie

Groei via Pinterest platform

GlobalRize verspreidt het evangelie nu ook via Pinterest

Behalve op Facebook en Instragram verspreidt GlobalRize het evangelie nu ook via Pinterest. “Een groot voordeel van Pinterest is dat posts niet naar de achtergrond verdwijnen naarmate de tijd verstrijkt, zoals bij Facebook en Instagram. Het blijft actueel,” licht Gerdina Korf toe, die het project coördineert.

Sinds enige tijd is er een koppeling tussen Biblword (de website van GlobalRize met o.a. bijbelartikelen) en Pinterest, dus als er nu een nieuw artikel geplaatst wordt, verschijnt die automatisch ook op Pinterest. Maar voor de oudere artikelen is dit niet het geval.

Mening vormen

Gelukkig hebben we een betrokken vrijwilligster die deze artikelen op Pinterest plaatst: Gerlinda. Inmiddels heeft ze er al honderden geplaatst. ‘Het is een fantastisch initiatief. En het helpt mijn eigen geloofsleven,’ vertelt ze. ‘Vaak lees ik de artikelen zelf ook. Wat ik daarin lees, helpt me om over verschillende zaken een mening te vormen, zodat ik mijn zoon antwoord kan geven op vragen die hij heeft. En ik ben leidster van een gebedsgroep, als iemand een vraag heeft over een bepaald onderwerp, kan ik er zo een passend artikel bij zoeken. Zo verspreid ik het evangelie in mijn eigen omgeving.’

God heeft mensen op het oog

Gerlinda wilde graag actief zijn in Gods Koninkrijk, maar zocht naar de juiste manier. “Ik ben chronisch ziek: ik heb reuma in mijn schouders en nek. Ik bad: ‘Heer, U weet van mijn beperkingen; ik heb soms dagen dat ik niemand zie. Hoe kan ik mensen met U in contact brengen?’ Dit werk is geschikt voor mij, omdat ik het in mijn eigen tijd en op mijn eigen tempo kan doen. Zo kan ik mijn steentje bijdragen.” Gerlinda plaatst zo’n vijftig artikelen per week op Pinterest. “Mijn gebed is dat de artikelen de mensen onder ogen komen die God op het oog heeft. Soms heb je niet altijd in de gaten wat jouw werk teweeg brengt. Het begint met een kleine rimpeling, maar het kan uitgroeien tot een golf die steeds groter wordt.”

Er moeten bijna 800 artikelen op Pinterest geplaatst worden; inmiddels heeft Gerlinda er al bijna 300 geplaatst. ‘Het zou heel leuk zijn als er nog een paar mensen mee zouden helpen,’ zegt ze.

Win-win situatie

Gerlinda’s werk werpt nu al vrucht af. Gerdina Korf vertelt: ‘We hebben afgelopen maand al 19.230 mensen mogen bereiken met onze oude artikelen. 175 mensen hebben een pin bewaard en/of hebben op de link naar de website geklikt.’ Behalve artikelen wil ze ook graag dat de dia’s overgezet worden. “Dit kan met 50 tegelijk en we kunnen dan ook meteen een link naar de chat plaatsen. Op die manier hergebruiken we alle dia’s die opgeslagen zijn in het archief waar normaal gesproken niets meer mee zou worden gedaan en we linken nog eens extra door naar de chat. Een win-win situatie.”

Visuele zoekmachine

Momenteel heeft Pinterest 478 miljoen actieve gebruikers. Hoewel Pinterest vaak wordt geschaard onder social media kanalen, is het voor gebruikers eerder een visuele zoekmachine om allerlei ideeën en inspiratie op te doen. Deze ideeën kun je heel gemakkelijk opslaan in verschillende Pinterest borden die je zelf aanmaakt. Iedere foto die wordt opgeslagen op Pinterest heet ‘een pin’. En iedere pin linkt door naar een website, een blog of een webshop. Een fantastische manier dus om content van GlobalRize onder de aandacht te brengen!

Scroll naar boven