Nieuws vanuit onze organisatie

Nieuwe Facebookpagina in Hausataal bereikt duizenden mensen

Nieuws vanuit onze organisatie

Nieuwe Facebookpagina in Hausataal bereikt duizenden mensen

Nieuws vanuit onze organisatie

Nieuwe Facebookpagina in Hausataal bereikt duizenden mensen

Onbereikte volken vertellen over het evangelie, dat staat bovenaan ons prioriteitenlijstje. De Hausa in West-Afrika zijn zo’n onbereikt volk; ze nemen de zesde plaats in op de Ranglijst Onbereikte volken. Het goede nieuws is dat onze teamleider voor de taal Hausa, Courage heet hij, op 1 april een Facebookpagina heeft gelanceerd. De pagina heeft nu al 16.000 volgers en dat aantal neemt elke dag toe.

Courage plaatst elke dag een Bijbelvers met afbeelding en een fragment uit de Jezusfilm op de Facebookpagina. Daar komen veel reacties op van zowel moslims, christenen en aanhangers van de traditionele Afrikaanse godsdienst.

Vriendelijke en vijandige reacties

Courage vertelt: “Sommige reacties zijn vriendelijk, andere vijandig. De Here God helpt mij om getuige te zijn en zo goed mogelijk te zaaien in het leven van deze mensen en de Heilige Geest de ruimte te geven om het werk te voltooien.” Hij bemant de pagina nu helemaal in zijn eentje! Soms is hij uren achtereen aan het chatten met mensen die belangstelling tonen voor het evangelie. Courage vraagt dan ook om gebed voor vrijwilligers die kunnen helpen bij de Facebookpagina. “Het werk is omvangrijk en vraagt veel inzet.” Courage krijgt begeleiding van Lucky Simon, onze leider van het Nigeriaanse team (dat vorig jaar een eigen kantoor opende in Nigeria). 

Mentoren nodig voor Bijbelcursussen

Courage heeft ongeveer tien theologiestudenten ingeschakeld die druk bezig zijn om Bijbelcursussen te vertalen in het Hausa. Lucky Simon is bezig met deze studenten om ze ook klaar te stomen als mentor. Gebed om meer mag natuurlijk altijd; Courage schrijft ons dan ook: “Bid om mentoren voor de Bijbelcursussen, zodat we volgende maand kunnen beginnen met het begeleiden van cursisten.”

Bid mee!

Courage deelt een paar verhalen van mensen die aangeraakt zijn door de posts op de Facebookpagina, onder wie toegewijde moslims. Het is duidelijk dat het team zich aan de geestelijke frontlinie bevindt. Gebed is hard nodig. Bid met ons mee om vrijwilligers die Courage kunnen helpen, en bid dat de mensen met wie ze contact hebben, aangeraakt worden door het evangelie. 

 

De afbeelding is een voorbeeld van een post op de Hausa Facebookpagina, de tekst uit Mattheüs 6:34. 

Scroll naar boven