Openingsdagen
GlobalRize Zendingshuis
Openingsdagen
GlobalRize Zendingshuis
Openingsdagen
GlobalRize Zendingshuis

Overweldigende aantallen bezoekers tijdens feestelijke opening

Overweldigende aantallen bezoekers tijdens feestelijke opening

Dankbaar kijken we terug op een fantastische opening van het GlobalRize Zendingshuis in ‘t Harde. Het officiële moment op 31 augustus was zonovergoten en feestelijk; de open dag op 2 september trok honderden belangstellenden. De bezoekers konden presentaties bijwonen en vrijwilligers aan het werk zien.

De officiële opening

De officiële opening

We schrijven 31 augustus 2023, 16.20 uur. Het rode lint is gespannen, de rode loper ligt uit, ruim honderd genodigden staan er verwachtingsvol omheen. Daar komen de twee jonge kinderen van onze taalteamleider Russisch, Sylvia, aanlopen met de schaar op een fluwelen kussen, beiden prachtig uitgedost in klederdracht. Om 16.23 uur knipt burgemeester Jan Nathan Rozendaal het rode lint door en is de officiële opening een feit! 

Donderdag 31 augustus 2023

 

Hoogtepunten

Hoogtepunten

Een impressie

Een impressie

Hoogtijdag

Hoogtijdag

Overweldigende belangstelling

De open dag op 2 september was een hoogtijdag. De belangstelling was overweldigend, de sfeer fantastisch. De presentaties die directeur Marten Visser en teamleider Engels Emmie Kaljouw gaven over het werk, werden druk bezocht. In diverse ruimtes zaten vrijwilligers ‘live’ een les van een cursist na te kijken of te chatten, zodat de bezoekers konden zien hoe online zending nu in zijn werk gaat. In de videoruimte werd een film getoond waarin diverse medewerkers vertelden wat ze doen voor GlobalRize en waarom. Er werd ook volop gezongen onder begeleiding van onze eigen GlobalRize band. Bezoekers konden zich tegoed doen aan koffie/thee en lekkere hapjes. Er waren zelfs een paar mensen binnengelopen die geen idee hadden waar GlobalRize voor stond, maar die het heel gezellig vonden en er lekker bij gingen zitten!

Dankbaar terugkijken

Dankbaar terugkijken

“Wat een bijzondere sfeer”

“Wat een bijzondere sfeer”

Directeur Frans de Lange vertelt dat hem een enorm gevoel van dankbaarheid overvalt als hij terugkijkt op de openingsdagen.

 

Frans: “Ik sprak zaterdagmiddag uitgebreid met een ongelovige zakenman die zijn ogen uitkeek. Hij zei: ‘Dat dit bestaat…’Vervolgens vroeg hij: ‘Zijn al die mensen hier gelovig? Wat veel en wat een bijzondere sfeer en wat een enthousiasme. Hoe kan dat?’ Ik denk dat hij iets signaleerde van wat wij misschien gewoon zijn gaan vinden, maar de liefde van Christus was voelbaar aanwezig. Heel bijzonder!

 

Na sluitingstijd stond er nog een oude man op de stoep die een gift achterliet en een ouder voorgangersechtpaar die graag mee willen werken. Zo ging het eigenlijk de hele week. We ontvingen kleine en grote geschenken en giften en we hebben mensen warm kunnen maken voor ons werk.”

Ondersteun ons werk financieel

Ondersteun ons werk financieel

Wil je ons werk ondersteunen?

Wil je ons werk ondersteunen?

Doneer. Help het evangelie te verspreiden

Kom naar de GlobalRizedag!
7 oktober 2023

Kom naar de GlobalRizedag!
7 oktober 2023

Een inspirerende dag voor geïnteresseerden, betrokkenen en vrijwilligers

Een dag met ontmoeting, getuigenissen, inspirerende workshops en mooie muziek. Je bent van harte uitgenodigd om deze dag met ons te vieren!

Meld je aan en kom naar de GlobalRizedag 2023!

Vorige slide
Volgende slide

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke maand een update

Scroll naar boven