Directie

Marten Visser
Marten VisserMissionair directeur
Marten Visser is missionair directeur van GlobalRize. Hij is predikant binnen de PKN en was hiervoor kerkplanter in Thailand en oprichter van Stichting Gave. Marten houdt zich bezig met innovatie en internationale opbouw van de organisatie.
Frans de Lange
Frans de LangeOperationeel directeur
Frans de Lange is operationeel directeur van GlobalRize. Voorheen was hij burgemeester van de gemeente Elburg. Hij houdt zich vooral bezig met de verdere uitbouw van de organisatie, met PR, fondsenwerving en personeelsbeleid. Frans leidt het kantoorteam.

Engels

Jaap van Harten
Jaap van HartenTeamleider Engels
Jaap van Harten is teamleider Engels. Z’n hele professionele leven was hij actief in de farmacie: eerst apotheker en klinisch farmacoloog, en daarna in de farmaceutische industrie, medische communicatie, wetenschappelijke uitgeverij en softwareontwikkeling. Hij is verantwoordelijk voor de Engelstalige activiteiten van GlobalRize.
Marijke Reedijk
Marijke ReedijkTeamleider grafisch ontwerpers
Marijke Reedijk is teamleider van de grafisch ontwerpers. Samen met een team vormgevers maakt zij wekelijks afbeeldingen voor de Nederlandse en Engelse pagina’s op Facebook en Instagram. Daarnaast verzorgt Marijke het drukwerk en promotiemateriaal van GlobalRize.
Albert Koffeman
Albert KoffemanCoördinator likersteam Facebook Biblword
Albert Koffeman is coördinator van het likersteam van de Biblword Facebookpagina.
Catharinus Doornbos
Catharinus DoornbosHoofd chatteam
Catharinus Doornbos is werkzaam in het onderwijs en zelfstandig consultant op het gebied van onderwijs en ICT. Bij GlobalRize is hij hoofd van het chatteam dat live binnenkomende vragen beantwoordt.
Gerdina Korf
Gerdina KorfTeamleider She Rises
Gerdina Korf is teamleider van She Rises. Samen met het She Rises team wil ze vrouwen bemoedigen, opbouwen en aansporen Jezus in alle situaties in hun leven te zoeken. Dit doet ze samen met het team door middel van sociale media, blogs, video’s en bijbelcursussen.
Karel Remmelink
Karel RemmelinkKerkzoeker
Als gepensioneerd consultant heeft Karel Remmelink veel ervaring met persoonlijke gesprekken en het geven van advies. De combinatie van vijftig jaar pastoraal en onderwijzend werk op christelijk gebied maakt hem niet alleen een ervaren mentor maar ook een ideale kerkzoeker voor studenten die de cursus hebben afgemaakt.
Grietje Commelin
Grietje CommelinHoofdredacteur Biblword.net
Grietje Commelin heeft theologie gestudeerd en de master Bible Translation afgerond. Naast haar taak als moeder werkt ze mee aan het schrijven van Bijbeloverdenkingen en aan andere producten van GlobalRize.
Nico Bontenbal
Nico BontenbalContentmanager
Nico Bontenbal is contentmanager. Hij is verantwoordelijk voor het theologische deel van de GlobalRize-inhoud en coacht en traint de vele vrijwilligers. Nico werkte tien jaar in Afrika om de kerk te mobiliseren voor zending. Daarvoor was hij werkzaam in het bedrijfsleven in inkoop en marketing.
Dianne van Es
Dianne van EsCursuscoördinator
Dianne van Es is cursuscoördinator en verzorgt het “onboardingsproces” van de aspirant mentoren voor de Engelse Bijbelcursus.
Joost de Jager
Joost de JagerCursuscoördinator Engels
Joost de Jager is E-cursus Coördinator (Engels) en begeleidt nieuwe mentoren door het introductieproces.

Voordat hij met pensioen ging, werkte hij 33 jaar bij KLM. Hij werkte een groot deel van die jaren als informatiemanager en was betrokken bij de IT-ondersteuning van de processen op de luchthavens. Vervolgens werkte hij 10 jaar bij Gevangenenzorg Nederland (Prison Fellowship) en als vrijwilliger bij de Voedselbank.

Willie Jonker
Willie JonkerMentorcoördinator BiblWord-cursussen
Willie Jonker is mentorcoördinator voor BiblWord-cursussen. In die functie onderhoudt ze contacten met de groepsmentoren. Voor haar pensioen was zij, in verschillende functies, werkzaam bij de Evangelische Omroep.
Willemijn de Blois
Willemijn de Blois Cursuscoördinator Engels
Willemijn de Blois is cursuscoördinator (Engels) en begeleidt nieuwe
mentoren door het introductieproces.
Emmie Kaljouw - Conijn
Emmie Kaljouw - ConijnProjectmanager
Als projectmanager is Emmie onder andere betrokken bij de pastors training, de app ‘Take Me to Church’ en een toenemend aantal taken binnen het taalteam Engels. Eerder heeft Emmie 17 jaar in de radiotherapie gewerkt, waarbij ze naast de behandeling van patiënten, ook bij internationale onderzoeken en congressen betrokken was. Tevens heeft ze Theologie gestudeerd.

IT

Albert David Bakker
Albert David BakkerProgrammeur
Albert David is als programmeur dagelijks bezig met de ontwikkeling en het onderhoud van software voor GlobalRize. Na een bijbelschool te hebben gevolgd wil hij zich inzetten voor de verbreiding van het Evangelie.
Gideon van de Weg
Gideon van de WegSoftwareontwikkelaar
Gideon van de Weg is een van onze softwareontwikkelaars. Hij is verantwoordelijk voor het onderhouden en ontwikkelen van Learnnn.com, ons platform voor e-cursussen. Naast zijn werk bij GlobalRize studeert hij theologie.

Marketing

Jelle Kaptijn
Jelle KaptijnTeamleider online marketing
Jelle Kaptijn stuurt het online marketingteam aan. In deze rol is hij verantwoordelijk voor planning, rapportage en taakverdeling en het ondersteunen van taalteams. Hiervoor was hij werkzaam bij diverse webshops.
Sponsor Jelle
André Scholten
André ScholtenOnline marketeer
André Scholten is online marketeer. Hij is verantwoordelijk voor het plaatsen van artikelen op Biblword.net, het onderhouden van de website GlobalRize.nl, en het ontwikkelen van websites in nieuwe talen.
Sponsor André
Gabriëlle Hollaar
Gabriëlle HollaarOnline marketeer
Gabriëlle Hollaar is online marketeer. Met een passie voor het verspreiden van Gods woord is zij bij GlobalRize terecht gekomen en is nu verantwoordelijk voor het optimaliseren van de website, social media kanalen en Bijbelcursussen.
Sponsor Gabriëlle
Teun van Leun
Teun van LeunOnline marketeer
Teun van Loon is online marketeer en houdt zich o.a. bezig met het ondertitelen van video’s, Google-advertenties, content inplannen op Facebook, en het bevorderen van de groei en het bereik van ons Engelse Twitter-account.
Sponsor Teun
Jan Schraal
Jan SchraalOnline marketeer
Jan Schraal is als online marketeer onder andere verantwoordelijk voor Facebook Advertising en de nieuwsbrief. Na twee jaar theologie in het buitenland gestudeerd te hebben, werkt hij opnieuw voor GlobalRize.

Kantoor

Diederik Koops
Diederik KoopsFinanciële administratie & Office manager
Diederik Koops heeft Logistiek & Economie gestudeerd aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Bij GlobalRize is Diederik als officemanager verantwoordelijk voor de financiële administratie, het mede-organiseren van evenementen en het aansturen van de kantoororganisatie.
Gerlinde van de Poll
Gerlinde van de PollHoofd bedrijfsvoering
Gerlinde van de Poll is hoofd bedrijfsvoering. Zij houdt zich bezig met de organisatie van personeelszaken, secretariaat, administratie en huisvesting, rapportages en projectmatig werk. Na de opleiding Facility Management werkte ze elf jaar bij een grote zorginstelling.
Elly Moorlag
Elly MoorlagBestuurs- en directieondersteuner
Elly Moorlag is secretaresse. Zij is jarenlang werkzaam geweest als medewerker bij het Kerkelijk Bureau van de hervormde gemeenten Nunspeet en Elburg. Bij GlobalRize is Elly verantwoordelijk voor secretariaat, planning, inkoop en het organiseren van evenementen.
Karin Boer
Karin BoerMedewerker administratie
Karin Boer is medewerker administratie. Samen met haar man Bert zijn ze voorgangersechtpaar in Emmeloord. Bij GlobalRize helpt ze met het organiseren van evenementen en ondersteunt ze het secretariaat en de taalteams.
Esther Visser-den Hertog
Esther Visser-den HertogOntwikkelaar cursussen en eindredacteur communicatie
Esther Visser is schrijver van cursussen en eindredacteur communicatie. Hiervoor was ze kerkplanter in Thailand en ze heeft ervaring opgedaan als eindredacteur van het blad De Waarheidsvriend van de Gereformeerde Bond binnen de PKN.
Naomi Dickhof
Naomi DickhofHR-coördinator
Naomi Dickhof heeft Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gestudeerd en heeft daarna een master Sociologie afgerond. Binnen GlobalRize is zij werkzaam als HR-coördinator. In de praktijk houdt dit in dat zij zich bezighoudt met het schrijven en uitrollen van het beleid voor zowel medewerkers als vrijwilligers. Daarnaast neemt zij een aantal HR taken op zich.
Harry Raaphorst
Harry RaaphorstAdviseur R&D
Harry Raaphorst is adviseur Research en Development. Hij heeft gewerkt voor Open Doors en was directeur van een aantal IT-bedrijven.
Hester Zoutman
Hester Zoutman Hoofd communicatie en fondsenwerver
Hester Zoutman is hoofd communicatie en fondsenwerver binnen GlobalRize. Daarnaast begeleidt ze ook het Nederlandse taalteam. Zij is al jaren actief als spreker en organisator van evenementen. Ze heeft passie voor Europa en jongeren.
Hennie van de Worp
Hennie van de WorpVrijwilligerscoördinator
Contact met mensen is voor Hennie belangrijk. Eerder als kraamverzorgende en nu in het pastoraat in de kerk en met vrouwen en hun gezinnen die als asielzoekers in Oldebroek zijn komen wonen (Luz groep). Binnen GlobalRize is Hennie mentor en zal ze als vrijwilligerscoördinator aandacht geven aan onze vrijwilligers.

Taalteams

Arjan Vaders
Arjan VadersTaalteamleider Spaans & Coördinator taalteambegeleider
Arjan Vaders is taalteamleider Spaans en Nederlands en coacht teamleiders van nieuwe talen. Hij was tot 2012 zendeling in Peru en is dankbaar dat hij teams mag aansturen om de GlobalRize-strategie ‘van scherm naar kerk’ waar te maken.
Sponsor Arjan
Elsa van Wessel
Elsa van WesselTaalteambegeleider
Elsa coacht teamleiders van talen in (Oost) Europa, Centraal Azië en Rusland. Ze heeft jaren als zendeling in Centraal Azië gewerkt. Het is haar droom dat mensen online tot in de verste hoeken van de voormalige Sovjet Unie door Gods Woord geraakt zullen worden.
Anoniem
AnoniemTaalteambegeleider
Een anonieme taalteambegeleider die in het Midden-Oosten woont, coacht teamleiders van talen die in een groot deel van de islamitische wereld gesproken worden: van Arabisch tot Indonesisch en van Koerdisch tot Bengaals.
Alicia Coetsee
Alicia CoetseeTeamleider Afrikaans
Alicia is geboren in Zuid-Afrika en woont daar nog steeds. Van jongs af aan, is haar haar hart gericht op het volgen en dienen van Jezus. Ze heeft zendingswerk gedaan in Malawi en Swaziland. Haar betrokkenheid bij Bybelwoord begon als vertaler en vormgever maar nu is ze actief als taalteamleider Afrikaans.
Aad van der Maas
Aad van der MaasTeamleider Albanees
Aad van der Maas is regiocoördinator bij de GZB. In Albanië / Kosovo werkt hij als coördinator van het programma FOKUSI.
Anoniem
AnoniemTeamleider Arabisch
De teamleider Arabisch woont in de Golfregio en stuurt vanuit daar verschillende deelteams aan die verspreid over de Arabische wereld wonen en die een passie hebben om de vele onbereikten in deze regio te bereiken met het Evangelie.
Anoniem
AnoniemTeamleider Bengaals
Deze anonieme medewerker heeft enkele jaren in Bangladesh gewerkt. Hij is taalteamleider Bengaals en maakt daarbij dankbaar gebruik van het netwerk dat hij in Bangladesh heeft opgebouwd.
Vacant
VacantTeamleider Birmees
Jorien van Beek
Jorien van BeekTaalteamleider Duits
Jorien van Beek is getrouwd en heeft 3 kinderen. Oorspronkelijk komt ze uit Nederland, maar woont sinds 8 jaar in Duitsland vanwege haar opleiding tot kinderarts. Jorien is taalteamleider Duits en zorgt met een klein team van medewerkers dat de Duitse cursuspagina en Facebookpagina op orde zijn.
Anoniem
AnoniemTeamleider Farsi
Anoniem
AnoniemTeamleider Fins
Als teamleider Fins word ik geïnspireerd en gemotiveerd door Handelingen 6:7 “En het Woord van God verbreidde zich.” Mijn hoop is dat er mensen bemoedigd worden om Jezus te volgen en opgebouwd zullen worden in het geloof.
Freddy De Gouanou Souemi
Freddy De Gouanou Souemi Taalteamleider Frans
Freddy De Gouanou Souemi is taalteamleider Frans en stuurt het team van mentoren aan. Hij heeft een passie om jonge mensen in hun kracht te zetten en ze voor te leven in dienend leiderschap. Hij heeft zijn master algemene taalkunde afgerond in januari 2019 en is vertaler en spreker. Hij is momenteel de nationale programmacoördinator van de International Christian Students Fellowship in Ivoorkust.
Vacant
VacantTeamleider Hindi
Yohanes Manes
Yohanes ManesTeamleider Indonesisch
Andy Game
Andy GameTeamleider Japans
Andy Game is taalteamleider Japans. Als directeur van Media7, een christelijke mediabedrijf in Japan, heeft hij een rijke ervaring in het inzetten van verschillende media om Japanners met het Evangelie te bereiken.
Anoniem
AnoniemTeamleider Koerdisch
Het Koerdische team wordt aangestuurd vanuit stichting Home for Kurds.
Anoniem
AnoniemTeamleider Laotiaans
Het Laotiaanse team wordt geleid door een anonieme medewerker van GlobalRize.
Anoniem
AnoniemTeamleider Nepalees
Pabitra Tandi
Pabitra TandiTeamleider Odia
Oprichter van Path Finder Gospel Mission (PFGM) Odisha. Ik doe kerkplantingswerk in Odisha, sinds 2001. Mijn vrouw Kuni Tandi en ik doen aan sociale ontwikkeling onder de arme mensen en we verkondigen het Evangelie van Here Jezus Christus. We wonen in het Kalahandi district, westelijk deel van Odisha, India.
Anoniem
AnoniemTeamleider Oekraïens
Anoniem
AnoniemTeamleider Oezbeeks
Alfa Wijnveen
Alfa WijnveenTeamleider Portugees
Alfa Wijnveen werd geboren in Angola en groeide op in Portugal, waar ze begon met het onderwijzen van talen en literatuur. Ze is betrokken geweest bij verschillende lokale en nationale outreaches, vooral op het gebied van onderwijs voor kinderen en jongeren. Ze is getrouwd met een Nederlandse man en woont nu in Nederland, waar ze in een plaatselijke PKN-kerk dient in het gebedsteam voor zending.
Vacant
VacantTeamleider Pools
Daniel en Else Mic
Daniel en Else Mic Teamleiders Roemeens
Daniel en Else Mic zijn het eerste echtpaar dat samen leiding geeft aan een team. Daniel is Roemeens en woont in Nederland en hij is getrouwd met Else die als missionkid in Roemenië gewoond heeft. Ze hebben een warm hart voor de Roemeense bevolking en zien deze bediening als een antwoord op gebed. Enthousiast hebben ze de doorstart opgepakt van het Roemeens.
Anoniem
AnoniemTeamleider Russisch
Het Russische team wordt geleid door een Koreaanse zendeling die met haar man en kinderen leeft en werkt in de voormalige Sovjetrepubliek
Elias Phanuel Musigwa
Elias Phanuel MusigwaTeamleider Swahili
Elias is momenteel de GlobalRize taalteamleider voor Swahili sprekers en werkt als pastor van Anglican Church of Tanzania Diocese of Tabora en hij is het hoofd van St. Peter Secondary school. Hij is getrouwd met Jesca en samen zijn ze gezegend met twee zonen en een dochter.
Richard Cho
Richard ChoTeamleider Thais
Richard Cho is OMF-zendeling in Thailand. Hij stuurt de afdeling Internet Evangelisatie en Digitale Media van OMF-Thailand aan, die de GlobalRize-strategie inzet voor Thailand. Hij is verder ook actief voor OMF Thailand als regioleider Noord-Thailand. Hij is betrokken bij kerkplanting en Bijbelonderwijs in Thailand.
Anoniem
AnoniemTeamleider Tagalog
Martin Smith
Martin SmithTeamleider Tamil
Pr. Martin Smith is teamleider Tamil. Zijn bediening omvat onderwijs, sport en het sociale en geestelijke welzijn. Zijn focus is vooral op het veranderen van het leven van mensen door het Woord van God. Dit det hij door het uitvoeren van discipelschap trainingen, seminars, pastor fellowships, prediking, onderwijs en mentorschap.
Anoniem
AnoniemTeamleider Telugu
Anoniem Urdu
Anoniem UrduTeamleider
Woudineh Endayelalu
Woudineh EndayelaluTeamleider Amhaars
Woudineh Merin is teamleider Amhaars. Hij is voorganger van de Vineyard Kerk in Ethiopië waarvan hij deel uitmaakte bij de oprichting sinds 2008. Momenteel woont hij met zijn gezin in Frankrijk vanwege een werkopdracht die zijn vrouw moet doen. Terwijl hij in Frankrijk is, maakt hij deel uit van het pastorale leiderschapsteam voor de Ethiopian Evangelical Christians Fellowship in Lyon. Woudineh investeert zijn tijd in het trainen van belangrijke leiders voor de Ethiopische Evangelische Kerken.

Ambassadeurs

Gerard van der Velde
Gerard van der VeldeAmbassadeur
Gerard is ambassadeur voor GlobalRize. Hij geniet van het leven door zich in te zetten in Gods Koninkrijk om anderen met het Evangelie te bereiken. Gerard vervult diverse bestuursfuncties in het verenigings- en kerkelijke leven.
Elise de Koning
Elise de KoningAmbassadeur
Elise is ambassadeur voor GlobalRize. Ze wil mensen bekend maken met het werk dat GlobalRize wereldwijd doet, en een betrokken achterban creëren en vergroten. Elise werft fondsen om online zending te steunen. In het dagelijks leven werkt Elise als coördinator marketing en accountmanager voor ‘’Cellro’’ te Veenendaal.
Gert Jan Messelink
Gert Jan MesselinkAmbassadeur
Gert Jan is ambassadeur voor GlobalRize en mentor voor de bijbelcursus. Hij heeft de laatste jaren van zijn loopbaan als interim-directeur gewerkt in technisch georiënteerde bedrijven. Verder heeft Gert Jan veel bestuursfuncties vervuld in het kerkelijk- en verenigingsleven.