Directie

Marten Visser
Marten VisserMissionair directeur
Marten Visser is missionair directeur van GlobalRize. Hij is predikant binnen de PKN en was hiervoor kerkplanter in Thailand en oprichter van Stichting Gave. Marten houdt zich bezig met innovatie en internationale opbouw van de organisatie.
Frans de Lange
Frans de LangeOperationeel directeur
Frans de Lange is operationeel directeur van GlobalRize. Voorheen was hij burgemeester van de gemeente Elburg. Hij houdt zich vooral bezig met de verdere uitbouw van de organisatie, met PR, fondsenwerving en personeelsbeleid. Frans leidt het kantoorteam.

Engels

Jaap van Harten
Jaap van HartenTeamleider Engels
Jaap van Harten is teamleider Engels. Z’n hele professionele leven was hij actief in de farmacie: eerst apotheker en klinisch farmacoloog, en daarna in de farmaceutische industrie, medische communicatie, wetenschappelijke uitgeverij en softwareontwikkeling. Hij is verantwoordelijk voor de Engelstalige activiteiten van GlobalRize.
Harry Raaphorst
Harry RaaphorstCoördinator cursussen
Harry Raaphorst is coördinator cursussen. Hij heeft gewerkt voor Open Doors en was directeur van een aantal IT-bedrijven. Binnen het team Engels zorgt hij ervoor dat de cursussen goed lopen.
Marion Reijm
Marion ReijmHoofdmentor
Marion Reijm is de hoofdmentor van Biblbasics en verantwoordelijk voor de training en de begeleiding van de mentoren. Zij heeft jarenlange ervaring met internetevangelisatie. Marion is ook maatschappelijk werkster geweest.
Christine Gijsbertsen-Rip
Christine Gijsbertsen-RipCoördinator Facebook Biblword
Christine is coördinator van het likersteam van de Biblword Facebookpagina. Ook levert ze de teksten aan voor de dia’s die op de pagina geplaatst worden.
Marijke Reedijk
Marijke ReedijkTeamleider grafisch ontwerpers
Marijke Reedijk is teamleider van de grafisch ontwerpers. Samen met een team vormgevers maakt zij wekelijks afbeeldingen voor de Nederlandse en Engelse pagina’s op Facebook en Instagram. Daarnaast verzorgt Marijke het drukwerk en promotiemateriaal van GlobalRize.
Catharinus Doornbos
Catharinus DoornbosHoofd chatteam
Catharinus Doornbos is werkzaam in het onderwijs en zelfstandig consultant op het gebied van onderwijs en ICT. Bij GlobalRize is hij hoofd van het chatteam dat live binnenkomende vragen beantwoordt.
Klik hier voor een interview met Catharinus
Gerdina Korf
Gerdina KorfTeamleider She Rises
Gerdina korf is teamleider van She Rises. Samen met het She Rises team wil ze vrouwen bemoedigen, opbouwen en aansporen Jezus in alle situaties in hun leven te zoeken. Dit doet ze samen met het team door middel van sociale media, blogs, video’s en bijbelcursussen.
Karel Remmelink
Karel RemmelinkCursusmentor
Als gepensioneerd consultant heeft Karel veel ervaring met persoonlijke gesprekken en het geven van advies. De combinatie van vijftig jaar pastoraal en onderwijzend werk op christelijk gebied maakt hem een ervaren mentor voor de Engelse cursussen. In die tijd heeft hij meer dan duizend studenten begeleid.
Grietje Commelin
Grietje CommelinHoofdredacteur Biblword.net
Grietje heeft theologie gestudeerd en de master Bible Translation afgerond. Naast haar taak als moeder werkt ze mee aan het schrijven van Bijbeloverdenkingen en aan andere producten van GlobalRize.

IT en marketing

Jos van der Maas
Jos van der MaasSoftware-ontwikkelaar/CTO
Jos van der Maas is software-ontwikkelaar. Hij studeerde wiskunde en was mede-eigenaar van een IT-bedrijf. Hij is hoofd technologie en ontwikkelaar van het cursussysteem van GlobalRize.
Jelle Kaptijn
Jelle KaptijnOnline Marketing
Jelle Kaptijn is online marketeer. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het onderhouden en optimaliseren van onze websites en social media kanalen. Hiervoor was hij werkzaam bij diverse webshops.
Sponsor Jelle
André Scholten
André ScholtenOnline Marketing
André Scholten is online markeer. Hij is verantwoordelijk voor het plaatsen van artikelen op Biblword.net, het onderhouden van de website GlobalRize.nl, en het ontwikkelen van websites in nieuwe talen.
Sponsor André

Kantoor

Harry Fikse
Harry FikseHoofd communicatie en fondsenwerving
Harry Fikse is hoofd communicatie en fondsenwerving. Hij heeft de beroepsopleiding Fondsenwerving B afgerond en is daarmee opgenomen in het Register Erkende Fondsenwervers. Naast zijn werk bij GlobalRize is hij ook werkzaam als fondsenwerver bij de GZB.
Diederik Koops
Diederik KoopsFinanciële administratie & Office manager
Diederik Koops heeft Logistiek & Economie gestudeerd aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Bij GlobalRize is Diederik als officemanager verantwoordelijk voor de financiële administratie, het mede-organiseren van evenementen en het aansturen van de kantoororganisatie.
Gerlinde van de Poll
Gerlinde van de PollHoofd bedrijfsvoering
Gerlinde van de Poll is hoofd bedrijfsvoering. Zij houdt zich bezig met de organisatie van personeelszaken, secretariaat, administratie en huisvesting, rapportages en projectmatig werk. Na de opleiding Facility Management werkte ze elf jaar bij een grote zorginstelling.
Elly Moorlag
Elly MoorlagSecretaresse
Elly Moorlag is secretaresse. Zij is jarenlang werkzaam geweest als medewerker bij het Kerkelijk Bureau van de hervormde gemeenten Nunspeet en Elburg. Bij GlobalRize is Elly verantwoordelijk voor secretariaat, planning, inkoop en het organiseren van evenementen.

Taalteams

Willem van Dis
Willem van DisCoördinator taalteams
Willem van Dis werkte in de zending in Nepal en Cambodja. Daarna was hij directeur van OMF Nederland. Voor GlobalRize begeleidt Willem enkele taalteamleiders in Azië.
Alida Wallenburg
Alida WallenburgTeamleider Afrikaans
Alida Wallenburg komt uit Namibië en is na haar trouwen in Nederland komen wonen. Alida heeft biologische wetenschap gestudeerd, en is bij GlobalRize taalteamleider Afrikaans.
Andy Game
Andy GameTeamleider Japans
Andy Game is taalteamleider Japans. Als directeur van Media7, een christelijke mediabedrijf in Japan, heeft hij een rijke ervaring in het inzetten van verschillende media om Japanners met het Evangelie te bereiken.
Arjan Vaders
Arjan VadersTeamleider Spaans en Nederlands
Arjan Vaders is taalteamleider Spaans en Nederlands en coacht teamleiders van nieuwe talen. Hij was tot 2012 zendeling in Peru en is dankbaar dat hij teams mag aansturen om de GlobalRize-strategie ‘van scherm naar kerk’ waar te maken.
Sponsor Arjan
Richard Cho
Richard ChoTeamleider Thais
Richard Cho leidt ons Thaise taalteam. Hij is verder ook actief voor OMF Thailand als regioleider Noord-Thailand. Daarnaast stuurt hij nog de afdeling Internet Evangelisatie en Digitale Media aan. Hij is betrokken bij kerkplanting en Bijbelonderwijs in Thailand.
Eusebiu Trofin
Eusebiu TrofinTeamleider Roemeens
Eusebiu Trofin is taalteamleider Roemeens. Naast dat hij jong en bevlogen is, heeft hij ook een ICT-achtergrond en dat is erg handig. In korte tijd heeft hij met zijn team gewerkt aan een Roemeense facebookpagina en een cursuspagina Çuvânt Biblic. Ook staan de eerste artikelen in het Roemeens al online. Zo werkt hij met ‘kleine kracht’ aan een groot bereik en visieontwikkeling onder Roemeense (Orthodoxe) christenen.
Freddy De Gouanou Souemi
Freddy De Gouanou Souemi Taalteamleider Frans
Freddy De Gouanou Souemi is een jonge leider met een passie om jonge mensen in hun kracht te zetten en ze voor te leven in dienend leiderschap. Hij heeft zijn master algemene taalkunde afgerond in januari 2019 en is vertaler en spreker in het openbaar. Hij is momenteel de nationale programmacoördinator van de International Christian Students Fellowship in Ivoorkust. Voor GlobalRize is Freddy de Taalteamleider Frans en stuurt het team van mentoren aan. Hij ontvangt supervisie van zijn rector en wordt gecoacht door GlobalRize.
Anoniem
AnoniemTeamleider Arabisch
Een anonieme medewerker met tientallen jaren ervaring in de Arabische wereld in media en kerkelijk werk leidt het Arabische werk.
Anoniem
AnoniemTeamleider Bengaals
Deze anonieme medewerker heeft enkele jaren in Bangladesh gewerkt. Hij is taalteamleider Bengaals en maakt daarbij dankbaar gebruik van het netwerk dat hij in Bangladesh heeft opgebouwd.
Yohanes Manes
Yohanes ManesTeamleider Indonesisch
Anoniem
AnoniemTeamleider Laotiaans
Het Laotiaanse team wordt geleid door een anonieme medewerker van GlobalRize.
Anoniem
AnoniemTeamleider Koerdisch
Het Koerdische team wordt aangestuurd vanuit stichting Home for Kurds.

Ambassadeurs

Gerard van der Velde
Gerard van der VeldeAmbassadeur
Gerard is ambassadeur voor GlobalRize. Hij geniet van het leven door zich in te zetten in Gods Koninkrijk om anderen met het Evangelie te bereiken. Gerard vervult diverse bestuursfuncties in het verenigings- en kerkelijke leven.
Elise de Koning
Elise de KoningAmbassadeur
Elise is ambassadeur voor GlobalRize. Ze wil mensen bekend maken met het werk dat GlobalRize wereldwijd doet, en een betrokken achterban creëren en vergroten. Elise werft fondsen om online zending te steunen. In het dagelijks leven werkt Elise als coördinator marketing en accountmanager voor ‘’Cellro’’ te Veenendaal. Elise ziet de wereld als onze doelgroep en haar Hemelse Vader als De kracht om die te bereiken.
Gert Jan Messelink
Gert Jan MesselinkAmbassadeur
Gert Jan is ambassadeur voor GlobalRize en mentor voor de bijbelcursus. Hij heeft de laatste jaren van zijn loopbaan als interim-directeur gewerkt in technisch georiënteerde bedrijven. Verder heeft Gert Jan veel bestuursfuncties vervuld in het kerkelijk- en verenigingsleven.