Medewerkers

Naast onderstaande medewerkers- die ook grotendeels onbetaald zijn- heeft GlobalRize ruim honderd vrijwilligers die zich o.a. inzetten als mentor in bijbelcursussen, grafisch ontwerper en medewerker op sociale media. De vele mensen die zich belangeloos inzetten, zijn de kurk waar ons werk op drijft.

Medewerkers2018-12-04T11:00:06+00:00

Directie

Marten Visser
Marten VisserMissionair directeur
Marten Visser is missionair directeur van GlobalRize. Hij is predikant binnen de PKN en was hiervoor kerkplanter in Thailand en oprichter van Stichting Gave. Marten leidt het Engelse taalteam en houdt zich ook bezig met innovatie en opbouw van de organisatie.
Frans de Lange
Frans de LangeOperationeel directeur
Frans de Lange is operationeel directeur van GlobalRize. Voorheen was hij burgemeester van de gemeente Elburg. Hij houdt zich vooral bezig met de verdere uitbouw van de organisatie, met PR, fondsenwerving en personeelsbeleid. Frans leidt het kantoorteam.

Engels

Harry Raaphorst
Harry RaaphorstCoördinator cursussen
Harry Raaphorst is coördinator cursussen. Hij heeft gewerkt voor Open Doors en was directeur van een aantal IT-bedrijven. Binnen het team Engels zorgt hij ervoor dat de cursussen goed lopen.
Marion Reijm
Marion ReijmHoofdmentor
Marion Reijm is de hoofdmentor van Biblbasics en verantwoordelijk voor de training en de begeleiding van de mentoren. Zij heeft jarenlange ervaring met internetevangelisatie. Marion is ook maatschappelijk werkster geweest.
Frans Sellies
Frans SelliesVideomaker
Frans Sellies produceert video’s voor GlobalRize. Deze video’s bereiken via social media mensen wereldwijd. Hij was werkzaam op een opleiding voor journalisten en maakt ook vele producties voor de Lokale Omroep Elburg.
Vincent van der Stap
Vincent van der StapMentor
Vincent van der Stap werkte jaren in de IT bij Shell. Binnen GlobalRize begeleidt hij taalteams bij het inrichten van cursussen. Ook ontwikkelt hij een vervolgcursus op de BiblBasics cursus.
Betty Krooneman
Betty KroonemanFacebook
Lees hier wat Betty doet voor GlobalRize.
Marijke Reedijk
Marijke ReedijkTeamleider grafisch ontwerpers
Marijke Reedijk is teamleider van de grafisch ontwerpers. Samen met een team vormgevers maakt zij wekelijks afbeeldingen voor de Nederlandse en Engelse pagina’s op Facebook en Instagram. Daarnaast verzorgt Marijke het drukwerk en promotiemateriaal van GlobalRize.
Rob van Lummel
Rob van LummelHoofd video
Rob van Lummel heeft als projectmanager RTV bij de EO gewerkt, en later bij de zendingsorganisatie OM. Nu is hij betrokken bij een huisvestingsproject voor ouderen. Bij GlobalRize is Rob hoofd video.
Debora van Lummel
Debora van LummelHoofdredacteur Biblword.net
Debora van Lummel is docent godsdienst en heeft theologie gestudeerd aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Bij GlobalRize is Debora hoofdredacteur van Biblword.net, de website waar velen antwoorden op bijbelvragen vinden.
Catharinus Doornbos
Catharinus DoornbosHoofd chatteam
Catharinus Doornbos is werkzaam in het onderwijs en zelfstandig consultant op het gebied van onderwijs en ICT. Bij GlobalRize is hij hoofd van het chatteam dat live binnenkomende vragen beantwoordt.
Klik hier voor een interview met Catharinus
Aline Westendorp
Aline WestendorpBeheerder Instagram Biblword
Aline onderhoudt voor GlobalRize de Instagrampagina ‘insta_biblword’.
Bert Poortinga
Bert PoortingaGrafisch ontwerper
Hannah van der Burg - Smits
Hannah van der Burg - SmitsTeamleider She Rises
Karel Remmelink
Karel Remmelink
Grietje Commelin
Grietje Commelin

IT

Jos van der Maas
Jos van der MaasSoftware-ontwikkelaar/CTO
Jos van der Maas is software-ontwikkelaar. Hij studeerde wiskunde en was mede-eigenaar van een IT-bedrijf. Hij is hoofd technologie en ontwikkelaar van het cursussysteem van GlobalRize.
Jeroen van Dijk
Jeroen van DijkSoftware-ontwikkelaar
Jeroen van Dijk is software-ontwikkelaar. Hij studeerde technische informatica en hij ontwikkelde software voor verschillende systemen. Sinds hij bij GlobalRize werkt, maakt hij mobiele applicaties.
Jan Schraal
Jan SchraalOnline Marketing
Jan Schraal is online marketeer. Voor hij voltijds bij GlobalRize kwam, werkte hij bij een van de grootste webshops van Nederland. Zijn hoofdtaken bij GlobalRize zijn het optimaliseren van websites en het uitvoeren van reclamecampagnes.

Kantoor

Harry Fikse
Harry FikseHoofd communicatie en fondsenwerving
Harry Fikse is hoofd communicatie en fondsenwerving. Hij heeft de beroepsopleiding Fondsenwerving B afgerond en is daarmee opgenomen in het Register Erkende Fondsenwervers. Naast zijn werk bij GlobalRize is hij ook werkzaam als fondsenwerver bij de GZB.
Diederik Koops
Diederik KoopsFinanciële administratie & Office manager
Diederik Koops heeft Logistiek & Economie gestudeerd aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Bij GlobalRize is Diederik als officemanager verantwoordelijk voor de financiële administratie, het mede-organiseren van evenementen en het aansturen van de kantoororganisatie.
Marga Staat
Marga StaatFondsenwerver
Marga Staat heeft een lange staat van dienst in de fondswerving, en zet zich nu vrijwillig in voor GlobalRize. Marga benadert kerken met de vraag of deze het werk van GlobalRize willen ondersteunen.
Gerlinde van de Poll
Gerlinde van de PollHoofd bedrijfsvoering
Gerlinde van de Poll is hoofd bedrijfsvoering. Zij houdt zich bezig met de organisatie van personeelszaken, secretariaat, administratie en huisvesting, rapportages en projectmatig werk. Na de opleiding Facility Management werkte ze elf jaar bij een grote zorginstelling.
Elly Moorlag
Elly MoorlagSecretaresse
Elly Moorlag is secretaresse. Zij is jarenlang werkzaam geweest als medewerker bij het Kerkelijk Bureau van de hervormde gemeenten Nunspeet en Elburg. Bij GlobalRize is Elly verantwoordelijk voor secretariaat, planning, inkoop en het organiseren van evenementen.

Taalteams

Willem van Dis
Willem van DisCoördinator taalteams
Willem van Dis werkte in de zending in Nepal en Cambodja. Daarna was hij directeur van OMF Nederland. Voor GlobalRize begeleidt Willem enkele taalteamleiders in Azië.
Alida Wallenburg
Alida WallenburgTeamleider Afrikaans
Alida Wallenburg komt uit Namibië en is na haar trouwen in Nederland komen wonen. Alida heeft biologische wetenschap gestudeerd, en is bij GlobalRize taalteamleider Afrikaans.
Gertia van Loo
Gertia van LooTeamleider Nederlands
Gertia van Loo studeerde theologie in Apeldoorn en is naast haar bediening bij GlobalRize actief bij het Korps Nationale Reserve. Gertia is taalteamleider Nederlands.
Andy Game
Andy GameTeamleider Japans
Andy Game is taalteamleider Japans. Als directeur van Media7, een christelijke mediabedrijf in Japan, heeft hij een rijke ervaring in het inzetten van verschillende media om Japanners met het Evangelie te bereiken.
Arjan Vaders
Arjan VadersTeamleider Spaans
Arjan Vaders is teamleider Spaans. Hij was zendeling in Peru en heeft naast deze opdracht bij GlobalRize ook opdrachten in zijn thuisgemeente De Wegwijzer in Almere, bij de Wittenberg en bij de IZB. Hij stuurt een team aan om de GlobalRizestrategie ‘van Facebook naar kerk’ voor de Spaanstalige wereld waar te maken.
Reinout van Heiningen
Reinout van HeiningenTeamleider Thais
Reinout van Heiningen is taalteamleider Thais. Hij werkt voor OMF Thailand, onze partner voor het Thaise werk. Reinout heeft een kerk geplant in Noordoost-Thailand en is nu business manager van OMF Thailand.
Wilfred Verniers
Wilfred VerniersAssistent-teamleider Nederlands
Wilfred Verniers heeft de opleiding tot kerkelijk werker gedaan. Naast zijn werk als kerkelijk werker werkt hij als verkoper in een keukenwinkel. Bij GlobalRize is Wilfred assistent-taalteamleider Nederlands.
Anoniem
AnoniemTeamleider Arabisch
Een anonieme medewerker met tientallen jaren ervaring in de Arabische wereld in media en kerkelijk werk leidt het Arabische werk.
Anoniem
AnoniemTeamleider Bengaals
Deze anonieme medewerker heeft enkele jaren in Bangladesh gewerkt. Hij is taalteamleider Bengaals en maakt daarbij dankbaar gebruik van het netwerk dat hij in Bangladesh heeft opgebouwd.”
Yohanes Manes
Yohanes ManesTeamleider Indonesisch
Anoniem
AnoniemTeamleider Laotiaans
Het Laotiaanse team wordt geleid door een anonieme medewerker van GlobalRize.
Roger Ndri
Roger NdriTeamleider Frans
Sil en Hatice Korstanje
Sil en Hatice KorstanjeTeamleiders Turks
Zmnako Karem
Zmnako KaremTeamleider Koerdisch

Ambassadeurs

Gerard van der Velde
Gerard van der VeldeAmbassadeur
Gerard is ambassadeur voor GlobalRize. Hij geniet van het leven door zich in te zetten in Gods Koninkrijk om anderen met het Evangelie te bereiken. Gerard vervult diverse bestuursfuncties in het verenigings- en kerkelijke leven.
Elise de Koning
Elise de KoningAmbassadeur
Elise is ambassadeur voor GlobalRize. Ze wil mensen bekend maken met het werk dat GlobalRize wereldwijd doet, en een betrokken achterban creëren en vergroten. Elise werft fondsen om online zending te steunen. In het dagelijks leven werkt Elise als coördinator marketing en accountmanager voor ‘’Cellro’’ te Veenendaal. Elise ziet de wereld als onze doelgroep en haar Hemelse Vader als De kracht om die te bereiken.
Gert Jan Messelink
Gert Jan MesselinkAmbassadeur
Gert Jan is ambassadeur voor GlobalRize en mentor voor de bijbelcursus. Hij heeft de laatste jaren van zijn loopbaan als interim-directeur gewerkt in technisch georiënteerde bedrijven. Verder heeft Gert Jan veel bestuursfuncties vervuld in het kerkelijk- en verenigingsleven.