banner-FF offlinedesktopbanner-FF offline

Interactieve avond over mediawijsheid bij jou in de kerk?

In samenwerking met de ontwerper van het spel FF Offline verzorgt GlobalRize een interactieve avond over internet en sociale media. Er is zowel aandacht voor de positieve kanten als de uitdagingen van het internet voor ons als christen. Vraag vrijblijvend informatie aan en organiseer deze avond bij jou in de gemeente.

Het is niet meer overdreven om internet op gelijke hoogte te stellen met elektriciteit of zelfs schoon drinkwater. Meer dan de helft van de wereldbevolking gebruikt internet en het is makkelijker dan ooit geworden om contacten te leggen en te onderhouden. GlobalRize gelooft daarom ook dat internet een geschenk is om het Evangelie te kunnen delen.

Daar tegenover staan de gevaren van internet waar met name jongeren mee te maken krijgen en die de kerk voor uitdagingen stelt. Ouders worstelen hoe ze hun kinderen hier op een verantwoorde manier mee om kunnen laten gaan. GlobalRize biedt een combinatie van beide onderwerpen aan in één interactieve avond.

Een zendingsavond met oog voor mediaopvoeding

Tijdens deze avond laten we je kennismaken met het werk van GlobalRize aan de hand van een aantal getuigenissen. Wat houdt internetzending nou concreet in en voor wie is dit weggelegd? Vervolgens gaan we het gesprek aan over mediaopvoeding. Hierbij gebruiken we enkele korte video’s, kijken we naar Bijbelse principes en spelen we groepsgewijs het spel ‘FF Offline’. Al met al een zeer leerzame, veelzijdige en gezellige avond, geschikt voor volwassenen en jongeren!

Programma (voorbeeld)

  • 19.00 uur Opening
  • 19.10 uur Presentatie GlobalRize
  • 19.30 uur Intro Mediawijsheid
  • 20.00 uur Samen in gesprek – FF Offline spelen in groepjes van 6
  • 21.00 uur Mogelijkheid voor vragen
  • 21.15 uur Afsluiting

Kosten

De interactieve avond over mediawijsheid is gratis. Een vrijwillige bijdrage of een collecte stellen wij op prijs om de reiskosten te dekken.

Na afloop

Na afloop is er de mogelijkheid om je persoonlijke vragen te stellen over GlobalRize en kun je jezelf aanmelden als vrijwilliger en/of donateur van GlobalRize. Ook kun je het spel FF Offline aanschaffen.

Vraag vrijblijvend informatie aan