Evangelie Voor en Door Afrikanen!

Evangelie Voor en Door Afrikanen!

Jaarlijks willen we via online kanalen vele miljoenen onbereikten in Afrika bereiken met het evangelie, en hen de mogelijkheid bieden voor persoonlijke verdieping in het christelijk geloof.

Locatie

Nigeria, Zuid-Afrika

Taal

Engels, Hausa, Fulfulde/Fulani, Afrikaans

Benodigd bedrag

20.000

Reeds gedoneerd

Steun dit project!

Waarom is dit project nodig?

Waarom is dit project nodig?

In 2022/2023 heeft Stichting GlobalRize de basis gelegd voor de online verkondiging van het evangelie op het Afrikaanse continent, vanuit Afrika zelf, middels de oprichting van een tweetal kantoren. GlobalRize Nigeria is verantwoordelijk voor teams die in het Fulfulde/Fulani en Hausa werken, twee talen die door tientallen miljoenen moslims worden gesproken. GlobalRize Zuid-Afrika heeft de beschikking over een aantal van de meest actieve Bijbelmentoren die we hebben. We merken dat God hier krachtig aan het werk is!

Onze kantoren bereiken relatief veel jonge mensen in Afrika. Het internetgebruik, met name ten zuiden van de Sahara, groeit snel. Facebook is erg populair en wordt door veel mensen dagelijks bekeken. Een online bediening die via social media (zoals Facebook en Instagram) werkt, heeft op dit continent dus een uiterst doeltreffend middel in handen om mensen te bereiken met het reddende evangelie van Jezus Christus.

Evangelieverkondiging door christenen met wie onbereikten zich identificeren – geen mensen van elders die iets komen vertellen, maar Afrikanen die delen met Afrikanen wat God in hun eigen leven gedaan heeft – is een ijzersterke formule. De basis ligt er; nu is het tijd om te gaan uitbouwen.

De activiteiten

De activiteiten

Dit project betreft de op- en uitbouw van de activiteiten van twee bestaande GlobalRize-vestigingen op het Afrikaanse continent. Hiermee zijn o.a. de onderstaande aspecten gemoeid:

  • Persoonlijke begeleiding m.b.t. de ontwikkeling van een strategie waarmee elk kantoor afzonderlijk zelfvoorzienend kan functioneren maar ook in goed overleg coördineert met de overige Afrikaanse kantoren
  • Budget voor het werven van vrijwilligers, alsmede geschikte huisvesting voor GlobalRize Zuid-Afrika t.b.v. het bieden van een goede werkplek aan deze vrijwilligers
  • Budget voor het uitzetten van fondswervingsactiviteiten
  • Aanstelling van een teamleider voor de taal Zulu, die door ± 12 miljoen mensen gesproken wordt

Impactvol investeren
met eeuwige betekenis.

Impactvol investeren
met eeuwige betekenis.


Wat zijn de beoogde resultaten?

  • Slagvaardige Afrikaanse vestigingen die zelfstandig bouwen aan know-how, eigen PR en de ontwikkeling van hun activiteiten
  • Opvolging geven aan het eigen ‘Van scherm naar kerk’-traject, met kerkzoekers en een netwerk waarmee zoekende Afrikanen een voor hen lokale kerk kunnen vinden
  • Het uitbouwen van het bestaande netwerk aan regionale, gedreven vrijwilligers die vanuit hun eigen taal/dialect en maatschappelijke positie het evangelie brengen aan hun bevolkingsgroep
  • Jaarlijks >5.000 cursisten die deelnemen aan Bijbelcursussen
  • Jaarlijks >10.000 zoekenden die met GlobalRize in gesprek treden via chat (social media communicatiemiddel)

Samen impact maken

Samen bereiken we meer! Door jouw financiële steun en onze expertise te bundelen, gaan we onze mooie doelstellingen écht realiseren. Jouw steun betekent meer dan alleen een financiële transactie. We houden je dan ook persoonlijk op de hoogte van de voortgang en resultaten. Jaarlijks plannen we desgewenst met jou een voortgangsmoment om de resultaten van ons gezamenlijke project door te nemen. Op deze manier werken we transparant, doel- en resultaatgericht. 

Steun dit project

Steun dit project

GlobalRize zet zich dagelijks in voor de verspreiding van het evangelie via internet, wereldwijd. Samen met jouw organisatie, stichting of fonds wil GlobalRize gaan voor de krachtige missie: het bereiken van mensen over de hele wereld met de boodschap van geloof, hoop en liefde.


Dit doen we door middel van doelgerichte online advertenties op sociale media, persoonlijke gesprekken via chats en verdiepende online Bijbelcursussen.

Jouw organisatie, stichting of fonds heeft de unieke kans om een wereldwijde impact te maken door een online evangelisatieproject te ondersteunen. Een investering die niet alleen van materiële waarde is, maar ook een eeuwigheidswaarde voor mensenlevens heeft.

Eerst een persoonlijk gesprek?

We staan je graag te woord.

Eerst een persoonlijk gesprek?

We staan je graag te woord.

Vraag een persoonlijk gesprek aanDoor dit formulier te versturen geef je GlobalRize toestemming om jouw persoonlijke gegevens te verwerken. Raadpleeg het privacybeleid voor aanvullende informatie.

Getuigenis

Wat doet het evangelie met de bezoekers van de Hausa-pagina?

Wat doet het evangelie met de bezoekers van de Hausa-pagina?

Sinds de lancering, begin april 2023, van de Facebookpagina in het Hausa, een taal die door miljoenen mensen in West-Afrika wordt gesproken, hebben al heel wat mensen de pagina weten te vinden. Wat doet het evangelie met de bezoekers van deze pagina? Courage, de leider van het team, deelt graag verhalen over de impact van het goede nieuws op de Hausa.
Scroll naar boven