Afghanistan

Tienduizenden Afghanen horen het evangelie via de Farsi Facebookpagina

Afghanistan, het land waar de Taliban de dienst uitmaakt, is een van de landen waar de minste mensen bereikt zijn met het evangelie. De meeste Afghanen, 38.723.000 van de 38.928.346, hoorden waarschijnlijk nog nooit van de Here Jezus omdat ze behoren tot een bevolkingsgroep met minder dan 5% christenen. Het Aziatische land bestaat voor 99,8 procent uit moslims en kent officieel geen christenen, alleen de Amerikanen die er gelegerd zijn.

Geloof geheimhouden

Afghanistan telt zeker 48.000 moskeeën maar geen enkele kerk. Christenen houden hun geloof verborgen en komen bijeen in het diepste geheim. Moslims die christen worden, zijn een schande voor hun familie. Die familie zal er alles aan doen om hun familielid te laten terugkeren tot de islam. Als een Afghaan, offline of online, interesse toont in het christelijke geloof, kan hij worden gearresteerd, opgesloten en gemarteld.

Pashtuns

Meer dan veertig procent van de Afghaanse bevolking behoort tot de Pashtuns, de grootste islamitische, tribale samenleving, aan de grens van Afghanistan en Pakistan. Er zijn nauwelijks christenen te vinden onder de 46 miljoen Pashtuns, verdeeld over dertig stammen, hoewel Pashtuns in ballingschap belangstelling tonen voor het christendom.

Vluchteling brengt het evangelie aan Afghanen

GlobalRize kwam in contact met een Afghaan die christen werd en vanwege zijn nieuwgevonden geloof moest vluchten. Hij ontving online training van GlobalRize, en deelt nu het evangelie online in twee talen die in Afghanistan gesproken worden. Deze pagina’s hebben inmiddels al meer dan 70.000 volgers. 

 

Scroll naar boven