Afghanistan

Tienduizenden Afghanen horen het evangelie via de Farsi Facebookpagina

Afghanistan, het land waar de Taliban de dienst uitmaakt, is een van de landen waar de minste mensen bereikt zijn met het evangelie. De meeste Afghanen, 38.723.000 van de 38.928.346, hoorden waarschijnlijk nog nooit van de Here Jezus omdat ze behoren tot een bevolkingsgroep met minder dan 5% christenen. Het Aziatische land bestaat voor 99,8 procent uit moslims en kent officieel geen christenen, alleen de Amerikanen die er gelegerd zijn.

Geloof geheimhouden

Afghanistan telt zeker 48.000 moskeeën maar geen enkele kerk. Christenen houden hun geloof verborgen en komen bijeen in het diepste geheim. Moslims die christen worden, zijn een schande voor hun familie. Die familie zal er alles aan doen om hun familielid te laten terugkeren tot de islam. Als een Afghaan, offline of online, interesse toont in het christelijke geloof, kan hij worden gearresteerd, opgesloten en gemarteld.

Pashtuns

Meer dan veertig procent van de Afghaanse bevolking behoort tot de Pashtuns, de grootste islamitische, tribale samenleving, aan de grens van Afghanistan en Pakistan. Er zijn nauwelijks christenen te vinden onder de 46 miljoen Pashtuns, verdeeld over dertig stammen, hoewel Pashtuns in ballingschap belangstelling tonen voor het christendom.

Afghanen bereikt via Facebookpagina voor Iraniërs

Ali beheert voor GlobalRize de Facebookpagina in het Farsi, dat vooral gesproken wordt in Iran, en krijgt maandelijks zo’n vijfduizend reacties. De pagina, die 59.000 volgers telt, bereikt nauwelijks Iraniërs, omdat Facebook in Iran is afgesloten. “Ik merk dat vooral Afghanen deze Facebookpagina bezoeken”, meldt Ali enthousiast. “Afghanen spreken Dari, dat nogal lijkt op het Farsi.” Ali betreurt het dat GlobalRize op dit moment nauwelijks Iraniërs kan bereiken, maar is dankbaar dat tienduizenden Afghanen de blijde boodschap horen van de Here Jezus.

Scroll naar boven