Algerije

GlobalRize biedt Algerijnen cursussen over het evangelie

In het Noord-Afrikaanse, islamitische Algerije leven 129.000 christenen op een bevolking van bijna 44 miljoen, waarvan ruim 97 procent moslim is. De meeste christenen zijn bekeerde moslims die vijandig worden behandeld en, vooral op het platteland, door familie en buurtgenoten onder druk worden gezet Christus te verloochenen en weer moslim te worden.

Zware straffen

Algerijnse christenen mogen niet bijeenkomen voor Bijbelstudie en praten nauwelijks over hun geloof, omdat dat gezien kan worden als evangelisatie of godslastering, waarop zware straffen staan. Ondanks deze tegenstand groeit de kerk in Algerije.

Wrok tegen Arabische islam

Bijna een kwart van de Algerijnse bevolking bestaat uit Berbervolken die in vijandschap leven met de Algerijnse Arabieren en in reactie op de Arabische overheersing van taal en cultuur willen terugkeren naar de eigen culturele wortels. Berbers waren van oorsprong christenen, en duizenden van de Kabylen-stam hebben zich weer tot het christendom bekeerd, hoewel dat soms een keuze is uit wrok tegen de Arabische islam.

‘Het leven van Jezus’

Algerijnse christenen brengen eenheid onder Arabieren, Berbers en buitenlanders, die in Algerije vooral Arabisch en Berbers spreken. Ruim 43 miljoen Algerijnen hebben waarschijnlijk nog nooit de blijde boodschap van de Here Jezus gehoord omdat ze horen bij een etnische groep met minder dan 5% christenen. GlobalRize brengt hen het evangelie via internet.

 

De zendingsorganisatie biedt cursussen aan zoals ‘Het leven van Jezus’, die speciaal geschikt is voor mensen in de Arabische wereld. 3700 Algerijnen volgen de sociale mediapagina’s van GlobalRize, van wie enkele tientallen ook reageren op berichten. Elf Algerijnen volgden in 2020 de bijbelcursus van de zendingsorganisatie uit Oldebroek.

Scroll naar boven