Japan

“In Japan zijn nauwelijks nog christenen”

Japan is het grootste land met onbereikte volken dat openstaat voor zendelingen. Dominee Koichi Mino van de Reformed Church luidt de noodklok over de afname van het aantal Japanse christenen dat de wekelijkse kerkdiensten trouw bezoekt. Hij vertelt dat Japanners vrijheid van godsdienst kennen: zo’n 89 miljoen Japanners zijn boeddhist, 190.000 moslim en slechts één procent is christen.

“In Japan zijn nauwelijks nog christenen”

Volgens dominee Mino zijn slechts zo’n 350.000 van de 1.9 miljoen Japanse christenen meelevend kerklid en dat aantal slinkt met 0,2 procent per jaar. “De kerken in Japan hebben hulp nodig bij hun missionaire taken”, verzucht hij. “Veel Japanse predikanten kwamen in de jaren ’70 van de vorige eeuw tot geloof tijdens de Campus Crusade for Christ, maar zij zijn ondertussen met pensioen of gaan dat binnenkort. Tegelijkertijd zijn er weinig gezinnen met kinderen lid van onze kerken, waardoor die in rap tempo vergrijzen. Het zou mooi zijn als er een zendeling naar Japan komt voor kerkplanting.”

Terugkerende Japanners inzetbaar

“In Nederland loopt het aantal gelovigen terug, maar in Japan zijn nauwelijks nog christenen”, verzucht ook dominee Takayuki Ashida. ”Wij vragen daarom de Nederlandse christenen voor Japan te bidden en hulp te sturen in de vorm van voorgangers en evangelisten.” Deze zendelingen zijn voor langere tijd nodig omdat het járen duurt om de Japanse taal te leren en de cultuur te begrijpen. Ook terugkerende Japanners die buiten Japan christen zijn geworden, zijn inzetbaar voor de verkondiging van het evangelie aan bijna 124 miljoen minst bereikte Japanners op een inwonertal van ruim 126 miljoen, die allemaal Japans spreken.

Seisho no Kotoba

GlobalRize beheert de Facebookpagina Seisho no Kotoba, de Japanse Biblword. De zendingsorganisatie werkt in Japan bovendien samen met de missionaire organisatie Pacific Broadcasting Association, die in Japan het evangelie deelt via radio, tv en internet. Elke maand reageren zo’n tweeduizend Japanners op de sociale mediaberichten van GlobalRize. De organisatie heeft op sociale media 6.800 volgers. Tien Japanners volgden in 2020 de online bijbelcursus.

Scroll naar boven