Myanmar

Myanmarese Maw Min print online bijbelcursus voor zondagschoolkinderen

Het militaire regime van het Aziatische Myanmar probeerde tot voor kort, onder druk van boeddhistische monniken, het christendom te vernietigen. Het boeddhisme is de nationale godsdienst en niemand mag daarvan afwijken. De boeddhistische bevolking staat afwijzend tegenover het christendom en boeddhisten die het christelijke geloof aannemen worden hard aangepakt. Op dit moment verkeert het land in crisis na een staatsgreep. Een jonge bijbelcursist van GlobalRize vraagt haar mentor voor Myanmar te bidden.

Militaire acties tegen minderheden

In het Aziatische land dat ruim 54 miljoen inwoners telt mogen kerken niet geregistreerd worden en militaire acties tegen christelijke minderheden krijgen veel publiciteit. In de staten Kachin, Kayin en Shan wonen relatief veel christenen. Ondanks vervolging, armoede en isolement groeit de jonge kerk met ruim 4,3 miljoen christenen, en wordt het evangelie verspreid onder de ruim 45 miljoen minst bereikten. Ruim dertig miljoen Birmezen spreken Birmees; die taal wordt bovendien als tweede taal gesproken door minderheden in Myanmar, zoals de Chinezen, de Indiase Birmezen, de Karen, Mon en Shan.

Uitgeprinte online-bijbelcursus

GlobalRize biedt Birmezen het evangelie aan via de Birmese Facebookpagina Kyanzadhamma. Vijftienduizend Birmezen volgen de sociale media van de zendingsorganisatie, van wie zo’n duizend per maand in gesprek gaan met de beheerders of hun berichten delen of liken.
Maw Min volgt de online bijbelcursus van GlobalRize. Ze schrijft haar mentor enthousiast dat ze de lessen en de reacties van de mentor uitprint en meeneemt naar de kerk om de kinderen van de zondagschool te onderwijzen. Maw Min: “Het helpt ons de Bijbel beter te begrijpen!”

Scroll naar boven