Nepal

GlobalRize biedt Nepalezen Bijbelcursussen

In Nepal leven bijna 400.000 christenen op een bevolking van ruim 29 miljoen mensen, waarvan 81,3 procent hindoe, 9 procent boeddhist en 4,4 procent moslim is. Het hindoeïsme is de belangrijkste religie in het arme Nepal. Radicale hindoes, gesteund vanuit buurland India, zouden het land graag uitroepen tot officiële hindoestaat. Ruim 26 miljoen Nepalezen hebben waarschijnlijk nog nooit de blijde boodschap van de Here Jezus gehoord, omdat ze behoren tot een bevolkingsgroep met minder dan 5% christenen.

Nepalese bijbelcursus

GlobalRize verspreidt het evangelie via internet in het Nepalees, dat gesproken wordt door bijna 12 miljoen Nepalezen en een miljoen Indiërs. De zendingsorganisatie biedt cursussen aan over de Bijbel en het christelijk geloof, zoals BiblBasics, waarbij cursisten een persoonlijke mentor van GlobalRize krijgen toegewezen. Ook zijn er online artikelen over het geloof beschikbaar in het Nepalees.

In 2020 volgden 198 Nepalezen de online-bijbelcursus van GlobalRize. De zendingsorganisatie telt 158.000 Nepalese volgers op sociale media, van wie zo’n drieduizend per maand met de organisatie chatten of hun berichten liken en delen.

Verboden van geloof te veranderen

In het Aziatische Nepal is het sinds 2017 verboden van geloof te veranderen, maar desondanks groeit de kerk. “Ik wist niets over Jezus, maar nu ken ik Hem en Zijn woord”, schrijft de Nepalees Sansa, die vanuit een onchristelijke achtergrond tot geloof kwam. “Ik geloof dat Jezus mijn Redder is.” De meeste Nepalese christenen hebben een hindoeïstische achtergrond. Zij worden, net als christenen met een boeddhistische of animistische achtergrond, onder druk gezet door familie, buurtgenoten en autoriteiten, omdat zij het geloof van hun voorouders verloochenen.

Scroll naar boven