Thailand

Bijna 60 miljoen Thai hebben nauwelijks de kans het evangelie te horen

Thailand, het land van de glimlach, was steevast een stabiel eiland in een onrustige regio, maar wordt sinds de politieke onrust in 2006 ook getroffen door problemen. In het zuiden kwam de Maleisische moslimminderheid in opstand tegen discriminatie, waarbij duizenden doden vielen.

Prakhampee

Het koninkrijk kent ook spanningen met buurland Cambodja en Myanmar. Door vervolging in die buurlanden vluchtten ruim een miljoen mensen naar Thailand. Het Aziatische land heeft een bevolking van bijna 70 miljoen mensen. Daarvan hebben bijna 60 miljoen mensen het evangelie waarschijnlijk nog nooit gehoord, omdat ze behoren tot een etnische bevolkingsgroep met minder dan 5% christenen.

GlobalRize beheert de Thaise Biblword-pagina Prakhampee op Facebook, verzorgt een Thaise website met artikelen, en publiceert Bijbelverhalen op YouTube via BibleProject Thai. De zendingsorganisatie telt 144.000 Thaise volgers op sociale media. Zesduizend volgers chatten met de beheerders van de pagina’s of ze liken berichten of delen die. Dertien Thai volgden een online-bijbelcursus van GlobalRize.

Uitnodiging voor de bijbelcursus

Een Thaise christen legt een uitnodiging voor een online bijbelcursus van GlobalRize bij een internetcafé. Heun vindt de uitnodiging en maakt, nieuwsgierig, de eerste les. Hij is blij verrast als hij, van een dorpsgenoot, binnen een dag reactie krijgt op zijn les. Heun volgt de hele cursus, voegt zich bij de plaatselijke kerk en draait binnen een paar maanden mee met de kinderclub van de kerk.

Scroll naar boven